Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Στο εδώλιο για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα 4 ανηλίκων

Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Στο εδώλιο για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα 4 ανηλίκων

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει την Τετάρτη ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος., με την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση μετά από καταγγελίες τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015.

Ο 69χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται στο σύνολό τους τις σε βάρος του κατηγορίες, είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ παράλληλα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού, υπόθεση που αποτελούσε την πρώτη καταγγελία σε βάρος του και για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα η πρωτοβάθμια δίκη για την πρώτη καταγγελία, διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, σύμφωνα με το αρ. 339 του Π.Κ. και του επεβλήθη, ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά. Ωστόσο ο 69χρονος, είχε ασκήσει έφεση και είχε αφεθεί ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο πλησιέστερο στην κατοικία του Α.Τ. δύο φορές τον μήνα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που στέλνει στο «σκαμνί» εκ νέου τον κατηγορούμενο, ο τελευταίος ασέλγησε σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε, χτίζοντας πρώτα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς τους.

«Περιγράφεται ως ένας άνθρωπος κοινωνικός, ευχάριστος, με αγάπη στα παιδιά, την οποία εξέφραζε παίζοντας πολλές ώρες μαζί τους παιχνίδια στη θάλασσα, αλλά και έξω, όπως ρακέτες, παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή παρακολούθηση ταινιών στη σκηνή του. Οι επαφές του με τα παιδιά, που ήταν κυρίως κορίτσια, ήταν δημόσιες και είχαν την έγκριση των γονιών τους, λόγω ακριβώς της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους. Πλην, όμως, όπως τελικά προέκυψε, ο λόγος που ο κατηγορούμενος επεδίωκε να βρίσκεται κοντά σε ανήλικα κορίτσια δεν ήταν τα συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και προστατευτικότητας που μπορεί να τρέφει ένας ενήλικος για τα παιδιά, αλλά, αντιθέτως, στόχος του ήταν να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα του επέτρεπαν να ενεργεί σε βάρος τους πράξεις που διήγειραν και ικανοποιούσαν τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του, δίχως να γίνεται αντιληπτός ή να κινεί υποψίες. Ολα αυτά ήρθαν στο φως όταν τα θύματά του έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι σε βάρος του έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για σεξουαλική κακοποίηση έτερης ανήλικης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση την οποία υιοθέτησε ακέραια το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ενώ σημειώνεται πως σκοπός του ήταν «σε αμφότερες τις περιπτώσεις η ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του».

Διαβάστε επίσης: Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης – «Το παιδί μου λέει την αλήθεια»

Μητέρα ανήλικης: «Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter