Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένταση και παρέμβαση της Αστυνομίας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένταση και παρέμβαση της Αστυνομίας

Τέσσερις μάρτυρες κατέθεσαν την Πέμπτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τρία τα κακουργήματα του βιασμού, της αποπλάνησης και κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια, σε βάρος της πρώην αθλήτριάς του, Αμαλίας.
Ο κατηγορούμενος, που έχει ομολογήσει δύο κακουργήματα αλλά αρνείται τον βιασμό, εκδιώχθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Ωρωπού  το 2013, όταν η οικογένεια τον κατήγγειλε στην αστυνομία αλλά η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη το 2021, όταν και η Αμαλία αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί»

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού, ο ποίος κατέθεσε ότι πληροφορήθηκε από τη μητέρα ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί από τον τότε προπονητή και πως δεν είχε ακούσει ποτέ να κυκλοφορεί η φήμη ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο.

Για βιασμό της Αμαλίας έκανε λόγο και μέλος του Δ.Σ. του ομίλου, ο οποίος εξήγησε πως το έμαθε από τους γονείς της καταγγελλουσας. «Θέλησα να μάθω γιατί απομακρύνθηκε ο προπονητής απο τον όμιλο και τους ρώτησα. Μου είπαν ότι ο κατηγορούμενος βίασε το παιδί τους και ότι το κατήγγειλαν στην αστυνομία. Με είχαν ενημερώσει οι γονείς της Αμαλίας από τον Δεκέμβριο του 2103 κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Φάληρο. Μου ζήτησαν να έχω τον νου μου και αν δω κάπου τον κατηγορούμενο, να τους ειδοποιήσω», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Κατάθεση έδωσε και ο προπονητής που ανέλαβε την Αμαλία επί επτά χρόνια, όταν μεταπήδησε στην κατηγορία των Laser. «Έρχονταν σε εμένα και αντί να ρωτήσουν για τα δικά τους παιδιά, ρωτούσαν για την Αμαλία. Υπήρχε ζήλια και φθόνος. Γινόταν “πόλεμος”», υποστήριξε.

Εισαγγελέας: Κύριε μάρτυρα, είχε φτάσει στα αυτιά σας κάποια φήμη;

Μάρτυρας: Οτι η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, όταν ήταν πιο μικρή, στο Δημοτικό. Μου το είχε πει ο ίδιος, ότι “είναι τσιμπημενη μαζί μου”, και το άκουγα να το λένε και τα παιδιά

Πρόεδρος: Είδατε ποτέ κάτι; Παρατηρήσατε να ειναι κοντά αυτοί οι δύο;

Μάρτυρας: Οχι, ποτέ, δεν είχαν σχέση.

Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου, ο οποίος χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο έδρανο και του είπε: «Σεπτέμβριος του 2013, η Αμαλία ήταν ένα χρόνο αθλήτριά σου, σας είδα σε μαγαζί, να κάθεστε μαζί για ποτό απόγευμα καθημερινής. Εισαι ψεύτης!»

Ο μάρτυρας το αρνήθηκε ενω ο κατηγορούμενος φώναζε: «Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο υπήρχαν δύο χαρακτήρες: οι κατακτητές και οι κατακτημένοι. Υπήρχε όμως και αλλος ενας ρόλος: το γιουσουφάκι, όπως εσύ».

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον κατηγορούμενο από την αίθουσα για λίγη ώρα προκειμένου να ηρεμήσει και εκείνος επέστρεψε στην αίθουσα όταν μπήκε να καταθέσει η μητέρα του.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της Αμαλίας ήθελε να παντρευτεί η κόρη της με τον γιο της και της το εξέφραζε συχνά.

 

«Μου είπε ότι ο γιος μου θα είναι ιδανικός σύζυγος για την Αμαλια. Επαθα σοκ. Της λέω “ξέρεις πόση διαφορά ηλικία έχουν;”. Μου απάντησε: “τέτοια διαφορά πρέπει να υπάρχει”.»

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, οι γονείς της Αμαλίας έκαναν ανοιχτά λόγο για γάμο στο σπίτι της την Πρωτοχρονιά πριν απομακρυνθεί ο γιός της από τον όμιλο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ο γιος σας ότι είχε σεξουαλική σχέση με την Αμαλία!;

Μάρτυρας: Όχι, πέρυσι μόνο, όταν ήταν στη φυλακή, μου είπε: “Μου έστρωνε και κοιμόμουν στο δωματιάκι και μου την έστελνε”.

Εισαγγελέας: Εννοείτε ότι η μητέρα της Αμαλίας έστελνε την κόρη της στον γιο σας;

Μάρτυρας: Ναι, πιστεύω ότι οι γονείς της έκαναν τα στραβά μάτια και όλα γίνονταν με την προτροπή τους.

Η μητέρα του κατηγορούμενου υποστήριξε επίσης οτι οταν ο γιος της εκδιώχθηκε απο τον όμιλο, επικοινώνησε με τη μητερα της Αμαλίας, η οποια της είπε: «πώς τολμάς και με παίρνεις τηλέφωνο; ο αλήτης ο γιος σου βίασε το παιδί μου», αλλά εκείνη  δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί, οπως είπε, η οικογένεια ήθελε γαμο, στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό.

Η ίδια εκτίμησε ότι το έκαναν για να κερδίσουν χρήματα. Ωστόσο, όπως της επισημάνθηκε, η οικογένεια της καταγγέλλουσας δεν έχει κάνει αστική αγωγή.

Στη συνέχεια η μάρτυρας ανέφερε οτι «βρήκαν γαμπρό με πιο πολλά λεφτά» και σχολίασε ότι πρόκειται για τον νέο προπονητή, γεγονός ωστόσο που ως τώρα δεν έχει προκύψει ούτε από καταθέσεις, ούτε από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter