Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σε κλάματα ξέσπασε η Αμαλία – Ότι δεν υπήρξε βιασμός υποστήριξαν συναθλήτριες της κοπέλας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σε κλάματα ξέσπασε η Αμαλία – Ότι δεν υπήρξε βιασμός υποστήριξαν συναθλήτριες της κοπέλας

Με τις καταθέσεις δύο συναθλητριών της Αμαλίας συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δύο μάρτυρες υπήρχε οικειότητα της κοπέλας με τον κατηγορούμενο, ενώ τόνισαν πως την σχέση αυτή της Αμαλίας με τον κατηγορούμενο γνώριζε και η μητέρα της.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός, η Αμαλία συνέχιζε να πηγαίνει στον χώρο και να είναι κοντά του και όταν αλλάξαμε κατηγορία (στο άθλημα). Συνέχισε με την ίδια οικειότητα και με το νέο προπονητή» ανέφερε η μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο. «Η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον προπονητή» είπε ακόμη η συγκεκριμένη μάρτυρας, συναθλήτρια της καταγγέλλουσας, συμπληρώνοντας, πως θεωρεί την καταγγελία της κοπέλας σε βάρος του 39χρονου για βιασμό «ψευδή». Όπως, δε, είπε, ο κατηγορούμενος πήγαινε συνεχώς στο μαγαζί της οικογένειάς της Αμαλίας και ήταν εκείνος που την μετέφερε στις προπονήσεις.

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι η καταγγελία είναι ψευδής.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Εισαγγελέας: Το θεωρείται αδύνατον να συνέβαιναν όλα αυτά και να μην το είχατε καταλάβει;

Μάρτυρας: Ναι, το θεωρώ αδύνατον. Δεν γίνεται να κρύψεις σε αυτές τις ηλικίες τόσο έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος η βία….

Εισαγγελέας: Ποιος ήταν ο ρόλος της μητέρας της Αμαλίας απέναντι σε εκείνη;

Μάρτυρας: Δεν την άφηναν να παίξει μαζί μας, δεν είχε πολλές ελευθερίες. Είχε μόνο κάποια ελευθερία όταν κοντά της ήταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τους γονείς της.

Εισαγγελέας: Στο Γαλαξίδι το 2010 ήσασταν και εσείς στο δωμάτιο; Αν έμπαινε κάποιος μέσα θα τον καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Ναι είναι σίγουρο, δεν θα μπορούσε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, να την αρπάξει και την κατεβάσει κάτω και να μην ακούσουμε κάτι.

Έδρα: Πως θα χαρακτηρίζατε το οικογενειακό της περιβάλλον;

Μάρτυρας: Στα δικά μου μάτια το οικογενειακό της περιβάλλον έμοιαζε ασταθές.

Υπεράσπιση: Βλέπατε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή;

Μάρτυρας: Ναι, μια φορά πήραμε τηλέφωνο για να πάμε για προπόνηση και μας είπε η μητέρα της ότι θα την πάει ο προπονητής.

«Η Αμαλία ήταν πολύ κοντά με τον κατηγορούμενο. Είχαν οικειότητα. Γνωρίζαμε ότι είχαν μια οικειότητα και οι γονείς της μαζί του. Γενικά το διάστημα του 2013 πριν φύγει από προπονητής από τον όμιλο ο κατηγορούμενος, η Αμαλία έρχονταν καθημερινά στις προπονήσεις ενώ δεν υπήρχε κάποιος λόγος (δεν ήτα σε αυτή τη κατηγορία). Ήμασταν 10 -15 παιδιά να πάμε για προπόνηση και ξαφνικά βλέπαμε την Αμαλία εκεί χωρίς να υπάρχει λόγος», σημείωσε η μάρτυρας ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου υπογράμμισε ότι
«εκείνες τις ημέρες φαινόταν πόσο χαρούμενη ήταν …Απομονώνονταν με τον κατηγορούμενο. ”Που πάτε τους ρωτάγαμε” και εκείνοι μας έλεγαν ”ερχόμαστε”. Επέστρεφαν και ήταν χαρούμενοι. Η συμπεριφορά που η Αμαλία καταγγέλλει σε καμία περίπτωση δεν φαίνονταν κακοποιητική».

Πρόεδρος: Επαφή μεταξύ τους στενή είχατε δει; Ερωτική περίπτυξη;

Μάρτυρας: Όχι αλλά ήταν πολύ κοντά. Μπορεί να αγκαλιαζόντουσαν και εκείνη να τον προσέγγιζε, ναι. Μια ημέρα που είχαμε προπόνηση παρατήρησα να βγαίνουν από τα αποδυτήρια, να βγαίνουν έξω χαμογελαστοί και οι δυο. Είχαν κοκκινίσει κιόλας. Τους ρώτησα «τι γίνεται εδώ;» και μου είπαν «μη σε νοιάζει». Αυτό έγινε το 2013.

Εισαγγελέας: Μόνη σας καταθέσατε στην ανάκριση; Σας πρότεινε κάποιος ως μάρτυρα;

Μάρτυρας: Καλέστηκα από τον ανακριτή, ήθελα να καταθέσω γιατί δεν μου άρεσε όλο αυτό που είχε γίνει. Δεν μου άρεσε όλο το σκηνικό, ξέφυγε από τα όρια η καταγγελία, όταν ακούστηκαν βιασμοί… Η δική μου κρίση λέει ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά. Την βλέπαμε χαρούμενη.

Εισαγγελέας: Η οικογένεια της Αμαλίας ήταν δεμένη;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να το ξέρω. Πάντως ο πατέρας της ήταν σχεδόν κάθε ημέρα στον όμιλο. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος ο συγκεκριμένος είχε καταλάβει κάτι. Με τη μητέρα υπήρχε σκηνικό που ήμουν παρούσα. Υπήρχε σκηνικό που συζητήθηκε και μας έλεγε μην ασχολείστε. Πηγαίναμε σε αγώνες και η Αμαλία ήταν συνέχεια στο αμάξι του προπονητή. Όλοι πηγαίναμε με βανάκι και η Αμαλία με τον κατηγορούμενο. Και εγώ ρώτησα γιατί «πάει με τον προπονητή;». Και η μητέρα της είπε «μη σας νοιάζει η Αμαλία θα πάει με τον κατηγορούμενο».

Εισαγγελέας: Άλλο περιστατικό; Μη διστάζετε να πείτε…

Μάρτυρας: Μετά από ένα διάστημα που ήρθε νέος προπονητής βλέπαμε την οικειότητα της μητέρας και με το νέο προπονητή. Κάποιος ρώτησε την μητέρα γιατί του είχε φέρει φαγητό και θυμάμαι ότι μας είπε: «Μη σας νοιάζει, εγώ ήθελα να του φέρω φαγητό …».

Μετά την εξέταση των δύο μαρτύρων στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε για επανεξέταση από την έδρα, η μητέρα της Αμαλίας καθώς είχε καταθέσει σε προγενέστερο στάδιο της δίκης. Η μάρτυρας ζήτησε την τιμωρία του κατηγορούμενου και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την Αμαλία. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε».

Πρόεδρος: Νιώθετε ότι κάτι μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη δική σας πλευρά ή είστε με τη συνείδησή σας εντάξει;

Μάρτυρας: Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκαν το θέμα όταν η Αμαλία μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αναληφθώ…

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως

Εισαγγελέας: Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν αυτό;

Μάρτυρας: Δεν σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με την Αμαλία, ξέρανε τα πάντα για εκείνη

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Το όφελος έχουν;

Μάρτυρας: Είναι φθόνος και ζήλια. Μου έχουν διαλύσει όλη την οικογένεια αυτή τη στιγμή, 10 χρόνια προσπαθούσα να αναστήσω ένα παιδί. Η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μετά από δέκα χρόνια να καταθέσει για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους μας. Μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε θέλω να καταγγείλω το βιασμό μου, εσείς τι θα λέγατε σαν γονιός; Όχι; Σήμερα ναι, θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ πιο δραστικά… Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι ενώ η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα την λοιδορούν.

Πρόεδρος: Τον έχετε ικανό τον κατηγορούμενο να το έχει κάνει αυτό και σε άλλα παιδιά;

Μάρτυρας: Ναι, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας έκανε.

Κάποια στιγμή και ενώ η έδρα απεύθυνε ερωτήσεις στην μητέρα της, η Αμαλία ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε από την αίθουσα κλαίγοντας. Σε κλάματα ξέσπασε και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και στη συνέχεια κλήθηκε και εκείνος στο βήμα για επανεξέταση. «Είναι πονηρός και μεθοδικός και έδειχνε και άλλα πράγματα για να μας παραπλανήσει» είπε ο πατέρας της κοπέλας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου και ζήτησε εκ νέου τη τιμωρία του 39χρονου κατηγορούμενου.

Εισαγγελέας: Γιατί λένε ότι οι μάρτυρες όλα αυτά; Για ποιο λόγο τα είπαν; Για τα 15 λεπτά δημοσιότητας; Γιατί σας άδειασε η κοινωνία του Ωρωπού, γιατί δεν ήλθε κανείς εδώ να καταθέσει;

Μάρτυρας: Κανείς δεν μας άδειασε, όλος ο Ωροπός μαζί μας είναι. Εγώ έφερα πέντε σοβαρούς ανθρώπους να καταθέσουν.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν ήλθε κανείς από τον όμιλο;

Μάρτυρας: Γιατί είναι ευθυνόφοβοι, μόνο για τη δόξα είναι.

Εισαγγελέας: Το μαθαίνετε και χάσατε τον κόσμο. Μετά παραμείνατε στον όμιλο. Γιατί παραμείνετε από τη στιγμή που κανείς από τον όμιλο δεν σας είχε μιλήσει;

Μάρτυρας: Γιατί στήριξα το παιδί μου και τον καινούργιο προπονητή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter