Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει το θύμα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει το θύμα

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η 21χρονη αθλήτρια που κατήγγειλε ότι ο προπονητής της ιστιοπλοΐας της την βίασε σε ηλικία 11 ετών.

Δείτε επίσης: Πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo: Στο εδώλιο για βιασμό 11χρονης ο προπονητής ιστιοπλοΐας – Παρούσα η Μπεκατώρου

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή.Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της. Η υπόθεση αφορά αδικήματα γενετήσιου χαρακτήρα τα οποία έγιναν όταν ήταν ανήλικη και για αυτόν τον λόγο δεν θελουμε να υπάρχει περαιτέρω διασυρμός της» ανέφερε η δικηγόρος της 21χρονης Κλειώ Παπαπαντολέων.

Η εισαγγελέας πρότεινε το αίτημα από την πλευρά του θύματος να γίνει δεκτό ενώ η υπεράσπιση του 39χρονου κατηγορουμένου δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θυματος κεκλεισμένων των θυρών.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη και τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση δικαστηρίου» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο.

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν» ανέφερε εξερχόμενη η 21χρονη.

Από την πλευρά της η Σοφία Μπεκατώρου, ανέφερε: «Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική , βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στην Αμαλία με κάθε τρόπο, είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα , ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι’ αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δε θα κλείσουν τα στόματα τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη.»

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter