Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δάνεισα στον φίλο μου 30.000 ευρώ για σκευάσματα – Είχε γίνει ευέξαπτος, ήταν όλο σαν μεθυσμένος»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δάνεισα στον φίλο μου 30.000 ευρώ για σκευάσματα – Είχε γίνει ευέξαπτος, ήταν όλο σαν μεθυσμένος»

Χωρίς την παρουσία του Dr Kontos, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για  12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της εξέτασης της προηγούμενης μάρτυρα, η οποία έχασε τον σύζυγό της που έπασχε από καρκίνο των όρχεων, το 2010 μετά από τις παρεμβάσεις του κατηγορούμενου.

Η μάρτυρας που κατέθεσε ότι ο «ψευτογιατρός» απέσπασε από την οικογένειά της πάνω από 130.000 ευρώ, αποδείχτηκε εξαιρετικά σημαντική αφού  κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ανέλαβε τη θεραπεία του 46χρονου καρκινοπαθούς  από το 2007, δηλαδή πολλά χρόνια πριν από το 2016 που υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει την παράνομη δράση του.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους συνηγόρους υπεράσπισης η μάρτυρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ύφος και τον τρόπο που της απευθύνονταν.

«Έλεος! Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση», είπε ενοχλημένη η μάρτυρας.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της συζύγου του 46χρονου στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε φίλος θύματος του «ψευτογιατρού», ο οποίος του είχε δανείσει για τα ιατρικά σκευάσματα περί τις 30.000 ευρώ.

«Κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε καρκίνος στους όρχεις, αλλά ήταν σε πρώιμο στάδιο και θα μπορούσε να κάνει χημειοθεραπεία. Πιστεύαμε ότι ήταν κάτι πολύ απλό. Το 2007 τότε γνώρισε τον κατηγορούμενο. Του είχαν πει  ότι με αυτόν τον γιατρό θα αποφύγει την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία.  Τον κατηγορούμενο τον έχω δει δύο φορές. Στην έξοδο του Αγίου Σάββα με άλλους δύο γιατρούς η μία φορά, το 2008 και σε ένα καφέ λίγους μήνες αργότερα. Τον Μάιο του 2010 ο φίλος μου ήθελε να του δανείσω κάποια χρήματα, του έδωσα 20.000 ευρώ αλλά συνολικά του έδωσα 30.000 ευρώ με κάποια μικροποσά αργότερα. Δεν ήθελα να του φέρω αντίρρηση ήταν σαν αδελφός μου. Όλα τα χρήματα τα ήθελε για φάρμακα και μία ένεση. Όταν μου ζήτησε τα χρήματα για την ένεση μου είπε ότι έχει λεφτά αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του».

Στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένος ο μάρτυρας, με δάκρυα στα μάτια είπε:

«Τον έβλεπα ότι χειροτέρευε. Άλλαζε και ο χαρακτήρας του, είχε γίνει πολύ ευέξαπτος, ήταν όλο σαν μεθυσμένος ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας. Η κατάσταση του ήταν πολύ χειρότερη. (…)Από την ώρα που του δάνεισα τα χρήματα δεν τον ξαναείδα. Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά.  Εγώ πίστευα ότι με αποφεύγει για τα δανεικά. Ήθελα να τον βρω και να του πω, δεν πειράζει για τα λεφτά. Και έμαθα ξαφνικά ότι δεν είναι στη ζωή. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δύο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα».

Πρόεδρος: Σας είχε πει κάτι για την αγωγή ακολουθούσε από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter