Δίκη «ψευτογιατρού»: Δεν εμφανίστηκε ο Dr. Kontos – Η μικρή αίθουσα καθυστερεί τη διαδικασία

Δίκη «ψευτογιατρού»: Δεν εμφανίστηκε ο Dr. Kontos – Η μικρή αίθουσα καθυστερεί τη διαδικασία

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής αναμενόταν να ξεκινήσει η δίκη του «ψευτογιατρού» Dr. Κontos που κατηγορείται για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, αφού κληρώθηκαν οι ένορκοι, η διαδικασία διεκόπη για τις 23 Νοεμβρίου.

Οι συνεργοί του 47χρονου, που υποσχόταν σωτηρία σε ασθενείς με σοβαρά νοσήματα μέσω της χρήσης δήθεν φαρμάκων, βοτάνων, ελαίων και αυστηρής διατροφής, κατηγορούνται 16 άτομα: γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ., γιατρός στο επάγγελμα.

Δείτε επίσης: Δίκη «ψευτογιατρού»: Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, μεταξύ των οποίων και ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει προφυλακιστεί, οι δικηγόροι του οποίου ενημέρωσαν ότι βρίσκεται σε κελί απομόνωσης λόγω νοσήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού τέθηκε θέμα ακαταλληλότητας της μικρής αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών εξαιτίας των πολλών παραγόντων της δίκης (σ.σ. 17 κατηγορούμενοι, πολλοί δικηγόροι, ένορκοι, δημοσιογράφοι κ.λπ.), η έδρα αποχώρησε για δύο ώρες αλλά παρέμειναν συνωστισμένα περίπου 50 άτομα, που περίμεναν την εξέλιξη της υπόθεσης: είτε να κληρωθούν ως ένορκοι, είτε να καλύψουν δημοσιογραφικά το θέμα είτε ήταν δικηγόροι αυτής ή άλλων υποθέσεων.

«Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει»

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα», είπε θύμα του ψευτογιατρού κατά την άφιξη στα δικαστήρια.

Από την πλευρά του, γιος θύματος, τόνισε: «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς».

Ακόμα, ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας τόινισε πως: «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν έχει προχωρήσει καθώς ο 48χρονος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.
Παράλληλα, στο δικαστήριο τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και επίσημα να θέσει θέμα για την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter