Δίκη «ψευτογιατρού»: «Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε άνθρωπο που αργοπέθαινε» – «Αν η γυναίκα μου ήξερε, θα τον είχε πυροβολήσει»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε άνθρωπο που αργοπέθαινε» – «Αν η γυναίκα μου ήξερε, θα τον είχε πυροβολήσει»

Με την κατάθεση ενός οικονομολόγου και πολιτευτή που έχασε την 57χρονη σύζυγό του η οποία πείστηκε από τα μεγάλα λόγια του «ψευτογιατρού», συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 48χρονου Dr Kontos ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

«Πίστεψε σε έναν απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δεν την πυροβόλησε τη σκότωνε σιγά σιγά κάθε μέρα», είπε ο μάρτυρας ο οποίος επεσήμανε πως ο ίδιος είχε εναντιωθεί στην απόφαση της συζύγου του η οποία έπεσε θύμα της πειθούς του «ψευτογιαατρού» τον οποίο βρήκε μέσω της εκκλησίας, αφού της τον πρότεινε ένας ιερέας.

«Τον Ιούλιο του 2017 ανακαλύψαμε ότι είχε όγκο στο στήθος. Οι γιατροί μας είπαν ότι πρέπει να κάνει επέμβαση, την οποία και κάναμε το 2018. Πήγε πολύ καλά αλλά ανακαλύψαμε ότι είχε και στους λεμφαδένες. Ο γιατρός μας πρότεινε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ η γυναίκα μου πολιτεύονταν. Την ενδιέφερε η εικόνα της. Δεν ήθελε χάσει τα μαλλιά της και το στήθος της. Ξεκίνησε να πηγαίνει με μια φίλη της στις εκκλησίες. Πήγε μια Κυριακή στον Άγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας. Ο ιεράς είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως ”υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες”. Εκεί τον γνώρισε μέσω του ιερέα», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας πως ο «ψευτογιατρός» της «έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε ”δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις”. Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε πολλές φορές στην πειθώ του κατηγορούμενου «της έλεγε ότι θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισίνης. Της έλεγε, ”εγώ δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις”, ο όγκος σου είναι σαν αυγό, μην πας να κάνεις παρακέντηση, θα γεμίσεις υγρό και μεταστάσεις. Αν η γυναίκα μου ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει, εδώ τώρα μπροστά σας. Την  κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Ζω ξανά αυτόν τον εφιάλτη.  Είχε γενέθλια 1 Απριλίου. Τη θάψαμε την ημέρα των γενεθλίων της.

Πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί.  Την κορόιδεψε τόσο πολύ. Της έδινε ψεύτικες ελπίδες. Αργοπέθαινε και της έδινε ελπίδες. Φόνος  δεν ειναι μόνο να πάρεις το όπλο να σκοτώσεις κάποιον. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορεις να στερείς τη ζωή κάποιου. Ας ερχόταν σε μένα να του τα δώσω».

Σχετικά με τα χρήματα τα οποία κατάφερε να αποσπάσει ο Dr Kontos από την 57χρονη πριν χάσει τη ζωή της, ο μάρτυρας είπε πως αντιλήφθηκε «ότι έλειπαν λεφτά από το σπίτι.30.000 δολάρια. Μίλησα με γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30,000 δολάρια ήταν και άλλα 25 000 ευρώ δικά της. Δεν μου έλεγε τι τα έκανε».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα η κατάσταση της υγείας της 57χρονης χειροτέρευε συνεχώς με αποτέλεσμα στις «τον Νοέμβριο του 2018 κατάδερα να την πείσω να πάμε στον γιατρό να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται. Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε με τίποτα.  Της έλεγα ”καταλαβαίνεις ότι  πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά”. Δεν άκουγε τίποτα.», ενώ κάποιο καιρο αργότερα και αφού ο μάρτυρας είχε σχεδόν αποκλειστεί από το θύμα λόγω των αντιρρήσεων του και η κατάσταση της υγείας της συζύγου του ήταν πλέον τραγική, ο ένας από τα παιδιά της κατάφερε να την πάει για εξετάσεις στο νοσοκομείο:

«Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Την έβλεπα και στενοχωριόμουν από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο ούτε να πλύνει τα μαλλιά της».

Δεύτερος στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσε ο ένας από τους γιους της 57χρονης ο οποίος
τόνισε ότι ο σκοπός του «ψευτογιατρού» ήταν η απόσπαση χρημάτων από τη μητέρα του με τον ιδιο να υπολογίζει ότι το συνολικό ποσό που του έδωσε είναι γύρω στα 50.000 ευρώ.

«Σκοπός του ήταν να αποσπάσει χρηματικό ποσό, τώρα δεν ξέρω αν είχε πάθηση ψυχική κ να του αρέσει να βλέπει ανθρώπους να πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πόσα χρήματα είχε δώσει;

Μάρτυρας: Είχε δώσει συνολικά γύρω στα 50 χιλιάρικα.

Ο ιδιος με τη σειρά του σημείωσε πως η μητέρα του από ένα σημείο και μετά «μας έβλεπε σαν εχθρούς επειδή διαφωνούσαμε. Ακολουθούσε αυστηρές δίαιτες με παντζάρια σκόρδα και φρούτα στο τέλος της έδινε και σταγόνες κάνναβης. Της έλεγε ότι θα γίνει καλα θα μικρύνουν οι όγκοι και δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες.Τον πίστευε. Τον έπαιρνε τηλέφωνο πήγαινε σπιτι του με τα παιδιά του. Λες και ήταν συμπέθεροι. Της έλεγε ”δεν θα πεθάνεις εγώ θα σε σώσω”. Αυτά ήταν τα λόγια του.Της έλεγε μην κάνεις το χειρουργείο. Θα εξαλειφθούν οι ογκοι με αυτά που θα σου δώσω εγώ. Μετά της χορηγούσε την κάνναβη και η μάνα μου έχασε το μυαλό της Τη μαστούρωνε όλη μέρα  και δεν μπορουσε να μιλήσει δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Τη σήκωνε ο αδελφός μου την πήγαινε τουαλέτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter