Δίκη «ψευτογιατρού»: «Ένας δολοφόνος ροκάνισε και σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Ένας δολοφόνος ροκάνισε και σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου»

Με δάκρυα στα μάτια σε μία άκρως συγκινησιακά φορτισμένη αίθουσα στην οποία επικρατεί απόλυτη σιωπή, κατέθεσε η μητέρα του ανήλικου 16χρονου αγοριού, θύμα του 48χρονου «ψευτογιατρού».

«Ένας δολοφόνος ροκάνισε και σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς την ώρα που εξιστορούσε το πώς γνώρισε τον κατηγορούμενο «ψευτογιατρό» και πως το ανήλικο παιδί της κατέληξε να χάσει τη ζωή του.

 «Σε ηλικία 13 ετών, ο Θεοδόσης διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Από όλες τις γνώμες κρατήσαμε αυτή που έλεγε να πάμε στη Γερμανία, σε ένα διάσημο κέντρο που ασχολείται μόνο με τον εγκέφαλο. Μέσα σε δέκα μέρες πήγαμε στη Γερμανία. Οι Γερμανοί έκαναν χειρουργείο. Αφαίρεσαν το 97% του όγκου και έμεινε 3% στο νεύρο. Όμως η βιοψία έδειξε πολύμορφο βλάστωμα. Μας λένε θα το αντιμετωπίσουμε με ακτινοβολία και φάρμακα, θα γίνει στην Ελλάδα. Ξεκινάει το παιδί το θεραπευτικό πρωτόκολλο με χάπια και ακτινοβολίες. Οι εξετάσεις δείχνουν απόλυτη σταθερότητα. Τον Μάιο του 2015 πάμε πάλι στη Γερμανία, οι γιατροί τον βρίσκουν σε άριστη κατάσταση, δεν υπήρχε υποτροπή και έλεγαν ότι η κατάσταση του όγκου ήταν σταθερή. Η θεραπεία τελείωσε», σημειώνει η μητέρα του ανήλικου θύματος και συνεχίζει:

«Την άνοιξη του 2016 ο ακτινοδιαγνωστης είδε υποτροπή. Στείλαμε σε Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα μαθαίνω από μία δικηγόρο για έναν σπουδαίο επιστήμονα που ανέλαβε ασθενή και τον έσωσε. Θέλαμε την πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια. Την πλήρη ίαση μας υποσχέθηκε ο κατηγορούμενος. Μαθαίνω το σπουδαίο βιογραφικό του, ότι εργάζεται στην Ελβετία, ότι δεν παίρνει χρήματα, ότι είναι ερευνητής. Κανονίζουμε με τον Κοντο να βρεθούμε από κοντά. Με καθοδηγεί στο ιατρείο που βρισκόταν, από το οποίο βγήκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει: ‘’αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;’’».

Η μητέρα του ανήλικου κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση και τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει θεραπεία, ενώ και σε αυτή την περίπτωση ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τις χημειοθεραπείες λέγοντας μάλιστα ότι κάνουν κακό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. Η μάρτυρας υπογράμμισε ότι στην οικογένειά της δεν είχε αναφέρει τίποτα για βότανα αλλά μιλούσε για φάρμακα.

«Τέλος Αυγούστου το παιδί παθαίνει υποτροπή. Στέλνουμε τις εξετάσεις στους Γάλλους, στους Γερμανούς και άσε αυτόν. Αυτός μας είπε ότι δεν υπάρχει υποτροπή και ότι τα στοιχεία είναι πλασματικά. Περιμέναμε ότι το ίδιο θα πουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Αντίθετα όμως οι Γάλλοι λένε υποτροπή και ζητούν επανέλεγχο. Οι Γερμανοί λένε να πάμε στη Γερμανία . Ο κατηγορούμενος μας έλεγε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει υποτροπή.

«Αποφασίσαμε τη θεραπεία του, πείστηκε και το παιδί το οποίο αρχικά ήθελε χειρουργείο. Και εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο του Θεοδόση. Τον πρώτο μήνα έχασε  δέκα κιλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το παιδί πήγε τελευταία φορά στο τένις. Μετά δεν μπορούσε. Πήγαινε μόνο σχολείο, επειδή ήθελε και επέμενε.

Αποδυναμωνόταν συνεχώς. Ο κατηγορημένος μας έλεγε ότι πρέπει να αδυνατίσει. Να φεύγει το λίπος που δεν κάνει καλό. Κάποια στιγμή στα τέλη Οκτωβρίου το παιδί μας λέει ‘’δεν θέλω να ξημερώσει άλλη μέρα, πάω στο σχολείο για να μη σας βλέπω με τα μπουκαλάκια και τις σταγόνες’’, μαράζωνε μέρα με τη μέρα».

Η μάρτυρας είπε επίσης ότι αφού έβλεπε ότι το παιδί της δεν ήταν καλά ζήτησε από τον κατηγορούμενο να μεταβούν στην Αθήνα οικογενειακώς και εκείνος της  παρουσίαζε το παιδί ως κακομαθημένο.

Ο «ψευτογιατρός» τους έλεγε σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η μάρτυρας ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα ενώ ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη φράση «μη φοβού».

Λίγο καιρό μετά σύμφωνα με τη μάρτυρα ο γιος της έπεσε σε κώμα.

«Τον Σεπτέμβρη μπορούσαμε να πάμε να χειρουργηθεί στη Γερμανία και διάλεξα την εύκολη λύση», είπε ανάμεσα σε αναφιλητά η μητέρα του 16χρονου η οποία όπως είπε έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα σκευάσματα.

«Μίλαγα με τον κατηγορούμενο στο τηλέφωνο, του έλεγα ότι το παιδί είναι σε κώμα και μου έλεγε ότι θα γίνει καλά, θα δώσει ο Θεός. Το να διακρίνω την αλήθεια εκ των υστέρων για μένα ήταν τρομακτικό. Όταν το παιδί πέθαινε του έστειλα μήνυμα‘’Γιατρέ, ο Θεοδόσης φεύγει’’ και μου είχε απαντήσει ‘’και ο Σουμάχερ πόσες φορές έφευγε από τη ζωή και το ανέτρεψε;’’. Αν δεν μεσολαβούσε αυτή η πλάνη, το παιδί θα ήταν σήμερα μαζί μας. Το παιδί ανταποκρινόταν στις θεραπείες. Οι Γερμανοί τον περίμεναν για χειρουργείο», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Ο Κοντός αναφερόταν καθόλου στο θέμα της θρησκείας; Το επικαλούνταν για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη σας;

Μάρτυρας: Το έκανε πολύ συχνά και αυτό για μένα σήμαινε ότι ήταν ένα πολύ ηθικό άτομο. Λειτουργούσε θετικά για μένα. Αλλά δεν θα αναζητούσα στον λατρευτικό χώρο τη λύση του παιδιού μου, ήταν μέσα από την επιστήμη. Πίστεψα ότι ήταν γιατρός.

«Μας έλεγε ότι ο Θεοδόσης θα ζήσει πολλά χρόνια. Θα παντρευτεί και θα μας  χαρίσει εγγόνια.. Όλοι γιατροί μου έλεγαν ότι παλεύουμε για το τώρα, και αυτός μας μιλούσε για το αύριο και το μεθαύριο… Όταν διαπιστώσαμε στην απάτη, πέσαμε σε βαρύτερο πένθος. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήμασταν αφελείς, αλλά δεν εξαπατόμαστε τόσο εύκολα. Γυρνάει τόσο εύκολα το νόημα, σε αποπροσανατολίζει, σε κατευθύνει σε κάθε άλλο μαγικό, τώρα που είμαι έξω από την ιστορία καταλαβαίνω την τεχνική του»

«Ξέραμε  ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο»

Με τη σειρά του, μετά τη μητέρα του 16χρονου, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο πατέρας του, ο οποίος υποστήριξε με βεβαιότητα ότι ο γιος του θα ζούσε αν δεν ακολουθούσε τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού» .

Ο μάρτυρας, συντάχθηκε με την κατάθεση της συζύγου του και έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που είχε τον τρόπο του να σε πείθει πως έλεγε αλήθεια.

«Τον κατηγορούμενο τον γνώρισα τέλη Ιουνίου του 2016 στο καφέ ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι η κυρία Βαρδινογιάννη και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από την συνάντηση και είπα “δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν”. Τόσο με έπεισε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με τα χρήματα:

«Τέλος Οκτωβρίου συναντηθήκαμε ξανά στη Θεσσαλονίκη, σε ξενοδοχείο. Εκεί, έκανε ένεση στο παιδί και τότε, μας είπε για τα χρήματα, δεν είχα πάνω μου και έδειξε να μία δυσαρέσκεια, του έδωσα σε ένα φάκελο 22.000 ευρώ την επόμενη ημέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας για το αν θεωρεί ότι ο γιος του θα ζούσε αυτή τη στιγμή αν δεν είχε εμπλακεί ο κατηγορούμενος, ο πατέρα του ανήλικου θύματος είπε κλαίγοντας:

«100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια. Ξέραμε  ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε το δρόμο κατηγορούμενου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter