Δίκη «ψευτογιατρού»: Κατάθεση «φωτιά» από σύζυγο θύματος – «Μας πήρε 136.560 ευρώ – Γύρισα και βρήκα τον άντρα μου στο φέρετρο»

Δίκη «ψευτογιατρού»: Κατάθεση «φωτιά» από σύζυγο θύματος – «Μας πήρε 136.560 ευρώ – Γύρισα και βρήκα τον άντρα μου στο φέρετρο»

Εξαιρετικά σημαντική και άκρως ενοχοποιητική για τον ψευτογιατρό ήταν η κατάθεση συζύγου θύματος που κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ανέλαβε τη θεραπεία του από το 2007, δηλαδή πολλά χρόνια πριν από το 2016 που υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει την παράνομη δράση του.

«Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο. Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση όρχεος, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”. Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Επτά μήνες μετά ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: “Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου”. Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η θεραπεία του Dr Kontos προκάλεσε εντάσεις στο ζευγάρι καθώς η γυναίκα έβλεπε ότι ήταν αναποτελεσματική αλλά ο σύζυγός της, της απαντούσε: «Μη λες κουταμάρες, ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα». Έτσι, εκείνος συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του και να τις πληρώνει αδρά καθώς, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος απέσπασε 136.560 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο σύζυγός της τον Οκτώβριο του 2007 έλαβε τραπεζικό δάνειο 10.000 ευρώ για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία. Λίγους μήνες αργότερα η υγεία του χειροτέρευε και όταν ρώτησε τον Dr Konto γιατί συμβαίνει αυτό, εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δεν βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία». Μάλιστα, του ζήτησε 800 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη αλλά και για καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο. Ωστόσο, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Κόντος του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή έγινε και σύμφωνα με τα όσα είπε το θύμα στην μάρτυρα, παρών ήταν και ο Dr Kontos.

Μετά το χειρουργείο ξόδευαν περίπου 1.000 ευρώ για να ακολουθούν τις θεραπείες του και πίστευαν πως είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Όμως «ο σύζυγος μου αδυνάτιζε. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι “δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς, θα σε πεθάνουν. Του ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν του είπε ότι “πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ”, τα οποία ο άντρας μου δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Η ίδια όπως κατέθεσε, αρχές Μαΐου του 2010, έφυγε εκτός Αθηνών για επαγγελματικές υποχρεώσεις οι οποίες θα κρατούσαν για αρκετές ημέρες. Την επόμενη ημέρα στις 7 Μαΐου, το θύμα υποτίθεται πως θα μετέβαινε στην Γερμανία μαζί με τον «ψευτογιατρό» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση.

«Ο κατηγορούμενος είπε ότι θα πάνε στη Γερμανία. Εγώ έφυγα πάλι επαγγελματικό ταξίδι και σε λίγες μέρες θα έφευγε εκείνος για Γερμανία. Από τις 10 Μαΐου που ήταν η ημερομηνία που θα έφευγε δεν μιλούσαμε. Το κινητό του ήταν κλειστό. Ανησύχησα, έπαιρνα και ξανάπαιρνα. Στις 29 του μήνα μου ήρθε ένα μήνυμα που έλεγε ‘’όλα βαίνουν καλώς’’ και τίποτα άλλο. Στις 30 του μήνα με πήραν κ μου είπαν έχει επιπλοκές. Έφτασα στην Αθήνα στις 31 και με φέρανε μπροστά στο φέρετρο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», είπε με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας.

Τελικά ο σύζυγός της πέθανε σε ηλικία 46 ετών και εκείνη το πληροφορήθηκε την ώρα που βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι. «Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει.».

Η σύζυγος του θύματος, στην κατάθεσή της η οποία είχε αρχίσει να μοιάζει με σενάριο από ταινία θρίλερ, αναφέρει πως μετά τον θάνατο του άντρα της, πήγε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα προκειμένου να πάρει τον φάκελο του, καθώς είχε νοσηλευτεί για δύο περίπου ημέρες πριν το ταξίδι στη Γερμανία.

«Πήγα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα να πάρω τον φάκελό του και είδα έκπληκτη ότι είχε κάνει εισαγωγή στο Αλεξάνδρα 7 με 24 Μαΐου. Την περίοδο δηλαδή που υποτίθεται πως ήταν στη Γερμανία. Έπαθα σοκ. Μου λέει η γιατρός ξέρω ότι πέθανε. Της λέω που το ξέρετε ότι πέθανε; Δεν απάντησε. Δεν μου έδωσε τον φάκελο. Και όταν κατάλαβε ότι δουλεύω στο υπ. Εργασίας μου είπε ότι μόνο με εισαγγελική παραγγελία μπορεί να μου τον δώσει. Ο φάκελος βρέθηκε το 2020 με διαταγή του ανακριτή όταν συνελήφθη ο κατηγορούμενος. Δεν ήξερα ότι ήταν στο Αλεξάνδρας τόσες μέρες. Μετά την κηδεία συναντήθηκα με κάποιους από τον κύκλο του που δεν ήξερα. Και μου είπαν ότι στις 29 Μαΐου ήταν στο πεζοδρόμιο κοντά στο πατρικό του σπίτι, έτοιμος να καταρρεύσει και ήρθε το ΕΚΑΒ κ τον παρέλαβε. Έφτασε στο νοσοκομείο το μεσημέρι και απεβίωσε 30 Μαΐου τη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η μάρτυρας ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα βρίσκονται υπό έρευνα κάποια πράγματα. «Την ώρα της κηδείας του άντρα μου εξαφανίστηκε το αυτοκίνητό του με όλα του τα πράγματα και τα κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν το σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από τον “γιατρό” που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η ταυτότητα του συζύγου μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει, με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Αίσθηση προκάλεσε ότι μετά τον θάνατο του συζύγου της, ο κατηγορούμενος (που είχε ήδη πάρει από την ίδια και τον σύζυγό της 136.560 ευρώ) παρενοχλούσε τη μάρτυρα στον χώρο εργασίας της και της ζητούσε επίμονα 3.500 ευρώ, λέγοντάς της πως αυτό το ποσό του το χρωστούσε ο σύζυγός της. «Ερχόταν στη δουλειά μου και με παρενοχλούσε και έλεγε ότι ο σύζυγος μου είχε αφήσει χρέος. Ερχόταν κάθε μέρα. Έστελνε κόσμο και μου έλεγαν ‘’αν δεν θέλετε να γίνει κάτι χειρότερο να τα δώσετε’’.Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μάρτυρα, η οποία αναμένεται να προσκομίσει έγγραφα τα οποία ζητήθηκαν από το δικαστήριο. Σημειώνεται πως από την πλευρά του δικηγόρου της, αναφέρθηκε πως αναμένεται να κατατεθεί μήνυση για εγκληματική οργάνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter