Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου είπαν που τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου είπαν που τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;»
«Μου είπε ότι είναι μεγάλος γιατρός στην Ελβετία. Παιδοογκολογκος ότι έχει ειδικευτεί στον όγκο στο κεφάλι. Μου είπε ότι οι γιατροί εδώ βλέπουν και κάνουν εκτίμηση σε αντίθεση με εκείνον που  το πάει παραπέρα κάνει έρευνα όπως έλεγε. Δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο με τόση σιγουριά από έναν άνθρωπο», κατέθεσε ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού που έπασχε από όγκο στο κεφάλι και εμπιστεύτηκε το παιδί του, στον «ψευτογιατρό» Dr Kontos.
Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα όσα κατέθεσε νωρίτερα η σύζυγος του και τόνισε πως ο «ψευτογιατρός» τους γέμισε ελπίδα αφού τους υποσχέθηκε «πλήρη ίαση» του παιδιού τους.
«Μου υποσχέθηκε πλήρη ίαση του παιδιού. Ενθουσιάστηκα. Κανείς δεν μας είχε πει τέτοιο πράγμα. Άκουσα για πλήρη ίαση πρώτη φορά από εκείνον. Ρώτησα πως και δεν υπάρχει αυτή η θεραπεία και μου είπε ότι είναι στην έρευνα και ένα βήμα πριν την έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Το είπα στη σύζυγο. Ενθουσιασμένη κ εκείνη. Όταν πήγαμε στο μητέρα είπαμε ότι έχουμε έρθει σε επαφή με τον κύριο Κόντο δεν τον ήξεραν αλλά δεν μας είπε κανείς που πάτε. Μας είχε πει ότι εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Σουμάχερ», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:
«Στην αρχή το παιδί ήταν αδύναμο δεν ήταν πολύ καλά. Αρχές Οκτώβρη ανέκαμψε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι. Παίρνουμε τον Κόντο να του το πούμε και μου λέει ”βλέπεις; Έπιασε η θεραπεία”. Εκεί κάπου εγώ είπα στοπ. Κοντος μόνο. Σταμάτησα να ψάχνω».
Αναφορικά με το χρηματικό ποσό που απέσπασε ο «ψευτογιατρός» από τον ίδιο και τη σύζυγό του ο μάρτυρας είπε πως του ζήτησε χρήματα μόνο για τα εργαστήρια και αυτά σε τέσσερις επιταγές με συγκεκριμένα ποσά η κάθε μία σε εντολή «εμού του ίδιου».

«Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό. Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε στο τηλέφωνο με τον Κοντό και όταν το έκλεισε άρχισε να μου φωνάζει: ”Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;”», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι την επόμενη ημέρα ο «ψευτογιατρός» αφού είδε την τρισδιάστατη μαγνητική του είπε ότι τελικά ναι πρόκειται για όγκο. Τότε ο πατέρας υποστήριξε πως κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα του κατηγορουμένου.Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:
https://www.documentonews.gr/article/diki-pseytogiatroy-ithele-na-dei-to-paidi-na-argopethainei-me-vasanistiko-tropo-kai-emas-na-eimaste-ermaia/
https://www.documentonews.gr/article/xamos-sti-diki-toy-pseytogiatroy-emfanistike-sto-dikastirio-eno-eprepe-na-einai-se-karantina/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter