Δίκη «ψευτογιατρού»: «Με άφησε με 85% αναπηρία ήθελε να του γράψω το σπίτι μου» – Ο ρόλος του πρώην υπουργού

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Με άφησε με 85% αναπηρία ήθελε να του γράψω το σπίτι μου» – Ο ρόλος του πρώην υπουργού

Τα δεινά από τα οποία υποφέρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περιέγραψε κατά την κατάθεσή του στη δίκη του «ψευτογιατρού», κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, ο οποίος υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής του Κέντρου της Αθήνας, σε εγχείρηση. Στο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σιδεροκλωβό, ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο το 2014, και τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 85%.

Ο ασθενής περπατούσε κανονικά πριν την γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, παρά το γεγονός ότι είχε κάποια κινητικά προβλήματα. Το θύμα γνώρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία το 2018.

«Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή.Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία.Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν ”μάθε να ζεις με αυτό”, έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν» περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεση του και πρόσθεσε πως μέσω ίντερνετ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού:

«Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´ έξω και ο κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου είπε ότι είναι συνεργάτης Δ. Π. και πως είναι χειρούργος ορθοπεδικός, δεν χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία και την Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε ”όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα”. Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χαπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική».

«Τέλη Σεπτεμβρη μου είπε ότι το μόσχευμα έρχεται. Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητα. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή. Μου είπε ”στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική”. Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί ”έχεις πάθει αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα”. Μου είπε ”να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα”» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας στη συνέχεια στο δωμάτιο του τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε ότι θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω».

«Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Εγώ ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο κατηγορούμενος μου είπε πως ”όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα”. Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως ”όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις”. Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο κατηγορούμενος ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα 40 πυρετό. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου» ανέφερε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας στην κατάθεση του ότι ο κατηγορούμενος είχε ακόμα και στην κλινική την εικόνα του μεγαλογιατρού.

«Με τη πειθώ του και τη αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι ”άγιος άνθρωπος”. Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδαν» είπε και συνέχισε προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και τέσσερις ενέσεις βλαστοκυττάρων, που κόστιζαν 7.000 ευρώ η μία.

Αφού ο ασθενής βρισκόταν στη Ρόδο, ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι ότι υπήρχαν και κάποια χάπια από την Αγγλία που κάνουν 15.000 ευρώ αλλά ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλα χρήματα

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω.Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει ”με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;” Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα.Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό.Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;
Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter