Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου έλεγε ότι αν δεν πάρω τα σκευάσματα ο πατέρας μου θα λιώσει σαν κερί»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου έλεγε ότι αν δεν πάρω τα σκευάσματα ο πατέρας μου θα λιώσει σαν κερί»
Με την κατάθεση μιας δικηγόρου η οποία εμπιστεύτηκε τον «ψευτογιατρό» για τον άρρωστο πατέρα τη συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 48χρονου Dr Kontos ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Αμετανόητος και με απαράμιλλο θράσος, ο «ψευτογιατρός» ο οποίος βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα, παρακολουθεί, σημειώνει και παρεμβαίνει στη δικαστική διαδικασία. «Τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της», φώναξε συγγενής θύματος στον κατηγορούμενο, όταν αυτός μπήκε στην αίθουσα.
«Μου έλεγε ότι αν δεν πάρω τα σκευάσματα ο πατέρας μου θα λιώσει σαν κερί. Και ότι τον έχει ευλογήσει ο Θεός να έχει πρόσβαση σε αυτά τα σκευάσματα», κατέθεσε η μάρτυρας, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως ο κατηγορούμενος προσέγγιζε κατά κύριο λόγο βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως ο πατέρας της διαγνώστηκε το 2012 με καρκίνο του παχέος εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του «κυρίου Νικόλαου Κόντου» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά , τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

Η μάρτυρας συνεχίζοντας την κατάθεσή της  είπε για τον κατηγορούμενο: «Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόεδρος: Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισίνης για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις»!

«Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. ”Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί ” μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter