Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει η κατάθεση γιου θύματος – Πώς τους πουλούσε ελπίδα 

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει η κατάθεση γιου θύματος – Πώς τους πουλούσε ελπίδα 

Αρκετά φορτισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας όπου και ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του «ψευτογιατρού» Dr Kontos ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες κυρίως καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πρώτος μάρτυρας που ξεκίνησε να καταθέτει είναι γιος θύματος του «ψευτογιατρού» που πέθανε τέσσερις μήνες μετά την υποτιθεμενη θεραπεία με βότανα.

«Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2015, που ο πατέρας μου διαγνώστηκε με όγκο στο δεξιό πνεύμονα. Ο γιατρός τον έστειλε για εξετάσεις, για να επιλέγει η κατάλληλη θεραπεία. Μετά την πρώτη χημειοθεραπεία μάθαμε ότι υπάρχει ένας γιατρός ογκολόγος Νικόλαος Κοντός, η μητέρα μου το έμαθε στο Κιάτο, ότι παρακολουθούσε κι άλλα παιδιά, ότι ήταν απ’ εξειδικευμένο κέντρο της Ελβετίας και αποφασίσαμε να πάρουμε τη γνώμη του. Του τηλεφώνησα εγώ μεταξύ 13-17/6/2015 στο κινητό του, του εξήγησα το πρόβλημα του πατέρα μου και τον ρώτησα αν αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά», είπε στην αρχή της κατάθεσής του ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας πως ο ψευτογιατρός του παρουσιάστηκε ως γιατρός που εργάζεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ελβετία.

«Του είπα τι μας είπαν οι γιατροί και άρχισε να καταφέρεται κατά των γιατρών και των χημειοθεραπειών λέγοντας ότι όλα αυτά τα κάνουν οι γιατροί για να παίρνουν μίζες από τις εταιρείες και να στηρίζεται το σύστημα, δεν γίνονται αυτά στο εξωτερικό. Τον ρώτησα αν μπορεί να αναλάβει τον πατέρα μου και μου ζήτησε τις εξετάσεις και τα φάρμακα που του χορηγήθηκαν στις χημειοθεραπείες. Στις 18/6 του έστειλα το e-mail. Μιλήσαμε το επόμενο τριήμερο και μου είπε ότι είναι δύσκολη περίπτωση αλλά μπορεί να την αναλάβει και άμα κάνει αυτά που θα του δώσω, πρωτόκολλο διατροφής (υψηλά σε αντιοξειδωτικές ίνες) και διάφορα δικά του σκευάσματα που θα επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε επίσης ότι η δική του μέθοδος τονώνει το ανοσοποιητικό, σε αντίθεση με τις χημειοθεραπείες που κάνουν ράκος τους ασθενείς», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε πως ο «ψευτογιατρός» υποστήριξε πως θα καταφέρει να επιμηκύνει κατά 80% το προσδόκιμο ζωής του πατέρα του και ότι του είπε χαρακτηριστικά ότι εγγυάται πως ο ασθενής θα στέκεται στα πόδια του μέχρι τελευταία στιγμή και θα έχει πολύ καλή ποιότητα ζωής.

«Ένιωσα ελπίδα, ήταν μια λύση που μας έβγαζε από το αδιέξοδο. Τον ρώτησα τι κοστίζει και μου είπε ότι δεν παίρνει αμοιβή, το κάνει επειδή είναι καλός χριστιανός και βοηθάει τον κόσμο, το μόνο που ζήτησε ήταν να καλύψουμε το κόστος των βοτανων που είναι ακριβό. Μου είπε περίπου 7.200 ευρώ. Τον ρώτησα τι βότανα είναι αυτά και αν μπορούσα να τα βρω εγώ. Μου είπε ότι τα φτιάχνει στο εργαστήριο και ότι θα χάσουμε χρόνο», είπε.

Ο γιος του θύματος κατέθεσε επίσης πως ο Dr Kontos υποστήριζε πως είχε αναλάβει πολλά παιδιά με καρκίνο στο ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη μετά από την επιμονή της ίδιας.

Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο Ζουρλάκη, ο μάρτυρας είπε πως επικοινώνησε μαζί του μετά από προτροπή του «ψευτογιατρού» για να κάνουν εξετάσεις σε διαγνωστικό κέντρο.

«Ο Ζουρλακης μου είπε ότι ο Κόντος έχει θεραπεύσει τη μάνα του, και ότι είστε πολύ τυχεροί που τον έχετε γιατρό».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε πως λίγο καιρό μετά και αφού είχαν παραλείψει χημειοθεραπείες ο πατερας του χειροτέρευε και χρειάστηκε οξυγόνο.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τον μάρτυρα ο πατέρας του τον ρώτησε «μήπως να κάνουμε χημειοθεραπεία;» και εκείνος απάντησε ότι «θα χαλάσουμε ο,το έχουμε χτίσει». Όπως τονίζει ο γιος του θύματος το σταμάτημα των χημειοθεραπειών ήταν προαπαιτούμενο για τη θεραπεία του.

«Του πήραμε συσκευή οξυγόνου. Ο Κοντός επέμενε να συνεχίσουμε την αγωγή. Δεν κάνει τίποτα το οξυγόνο, θα επανέλθει μόλις τον πιάσουν τα βότανα. Ο μπαμπάς μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αγωγή. Είχε τυμπανισμους, πιεζόταν ο πνεύμονας, δεν μπορούσε να πίνει πολλά υγρά, εμείς τον πιέζαμε, και ο ίδιος πιεζόταν να το κάνει για να ακολουθήσει τη θεραπεία. Φτάσαμε τέλος Ιουλίου, όπου ο πατέρας μου είχε μαζέψει υγρό στον πνεύμονα και αναγκαστηκαμε να φωνάξουμε πνευμονολογο στο σπίτι  να του κάνει παρακέντηση. Ήρθε η γιατρός από το Ξυλόκαστρο στο Κιάτο, την ενημερώσαμε για τη θεραπεία, ήταν διακριτική, δεν μας είπε κάτι», σημειώνει ο μάρτυρας και προσθέτει:

«Συνεχιζόταν αυτό μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που πέθανε ο πατέρας μου έκανε έξι παρακεντησεις υγρου από τον πνεύμονα. Ο Κοντος μας παρότρυνε να συνεχίσουμε τις παρακεντησεις. Αρχές Αυγούστου μας είπε να κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις στην Αθήνα. Του είπαμε ότι ο ασθενής έχει οξυγόνο, να τις κάνουμε στην Κόρινθο, όχι υποχρεωτικά Αθήνα, μας έλεγε. Του έλεγα ότι ο μπαμπάς μου δεν είναι καλά και του ζήτησα να ρθει να του δώσει κουράγιο. Μας είπε ότι να φωνάξουμε μια νοσοκόμα, να του βάλει όρο και να του βάλει τις σταγόνες των βοτάνων μέσω ορου! Φωνάζαμε νοσοκόμα, δεν γινόταν συνέχεια, το έκανα και εγώ και η μάνα μου. Οι φλέβες του είχαν καταστραφεί, στο δέρμα είχε εκζεματα. Τον ενημερώσαμε ότι πρέπει να μπει στο νοσοκομείο και μας έλεγε για τα βότανα στον ορό».

Αναφορικά με τις τελευταίες ημέρες του πατέρα του ο μάρτυρας είπε:

«Τελευταία εβδομάδα ο μπαμπάς μου δεν μπορούσε ούτε να φάει ούτε να πιει. Τον βάλαμε στο νοσοκομείο Κορίνθου και σε τέσσερις μέρες πέθανε. Μέχρι και την προτελευταία μέρα του έλεγα ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και μου είπε να του δώσω σόδα με νερό. Την άλλη μέρα ο μπαμπάς μου πέθανε, μέσα σε τέσσερις μήνες. Τον ενημέρωσε η μητέρα μου, της είπε: Θεός σχωρέστον, ήταν δύσκολη περίπτωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter