Δίκη «ψευτογιατρού»: «Βλέπαμε τις μεταστάσεις και μας έλεγε ότι είναι κυστούλες»

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Βλέπαμε τις μεταστάσεις και μας έλεγε ότι είναι κυστούλες»
Με την κατάθεση ακόμη ενός μάρτυρα που η οικογένειά του έπεσε θύμα του ψευτογιατρού Dr Kontos συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 ανθρωποκτονίες ασθενών και των 16 συγκατηγορουμένων του ως συνεργών.
«Βρωμιάρη» φώναξε  ο μάρτυρας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο κατά την είσοδο του στην αίθουσα ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του του απηύθυνε ακόμα δυο φορές τον λόγο. «Τα λέω καλά;» τον ρώτησε ειρωνικά τη μια φορά και λίγο αργότερα αναρωτήθηκε δείχνοντας τον κατηγορούμενο αν θέλει εκείνος να πιει τα αποστάγματα που τους έδινε για τη δήθεν θεραπεία.
Ο μάρτυρας κατέθετε ότι γνώρισε τον ψευτογιατρό τον Ιούλιο του 2017, όταν η κόρη του ήταν 12 ετών. Το παιδί είχε διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο από το 2011, είχε κάνει κάποιες χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Παίδων και το 2017 οι ογκολόγοι συνέστησαν νέο κύκλο χημειοθεραπειών.
«Όμως βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός εδώ», είπε ο μάρτυρας δείχνοντας τον κατηγορούμενο και εξήγησε ότι ο ψευτογιατρός ανέλαβε τη θεραπεία της κόρης του και στη συνέχεια της γυναίκας του, η οποία επίσης διαγνώστηκε με καρκίνο στην πορεία.
«Νοσησε η κόρη μου με υδροκεφαλια και η σύζυγος μου πολύ αργότερα με καρκίνο του παχέος εντέρου. Τον γνωρίσαμε στο μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Πήλιο ως εξαίρετο νευροχειρουργο ογκολογο. Μας έδωσε αποστάγματα βοτάνων και ένα μπουκαλάκι κανναβελαιο. Διακόψαμε τις χημειοθεραπειες της κόρης μας. Μετά χειρουργηθηκε η σύζυγος και πήρε τα ίδια βότανα και έκανε την ίδια διατροφή. Κάναμε μαγνητική, είχε μεταστασεις και εκείνος έλεγε ότι είναι κυστουλες», είπε ο μάρτυρας και σημειωσε  ότι έδωσε στον κατηγορούμενο  συνολικά 52.620 ευρώ.
«Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός ογκολόγος και μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση αρχικά για το παιδί μας και μετά για τη γυναίκα μου», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγες για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε  ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδο για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός».Πάντα επικαλούνταν τα θεία.Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πως αρρώστησε και η γυναίκα του.

«Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η  γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν ειναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα».

Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την  κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Οι θεραπείες σταμάτησαν όταν ο μάρτυρας είδε στις ειδήσεις ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι γιατρός και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η υγεία της κόρης του και της γυναίκας του θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση: «Η γυναίκα μου θα είχε αποθεραπευτεί αν δεν τον είχαμε γνωρίσει. Αν συνεχίζαμε τη θεραπεία μαζί του, θα είχε πεθάνει», είπε και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια με αποστάγματα που τους είχε δώσει ο κατηγορούμενος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter