Δίκη Τοπαλούδη: Αρνήθηκαν τρεις δικηγόροι να αναλάβουν τον 22χρονο κατηγορούμενο – Νέα διακοπή (Photos)

Δίκη Τοπαλούδη: Αρνήθηκαν τρεις δικηγόροι να αναλάβουν τον 22χρονο κατηγορούμενο – Νέα διακοπή (Photos)
Για 21 Μαρτίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το 2018, με τους γονείς του θύματος να βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν γολγοθά ταλαιπωρίας για ακόμα μία φορά, καθώς ούτε σήμερα ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία.
Αφού η δίκη διεκόπη την προηγούμενη φορά καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξανδρου Λουτσάι, είχε νοσήσει με κορονοϊό, σήμερα, ο ίδιος παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του.
Υπενθυμίζεται πως στον εν λόγω συνήγορο, το δικαστήριο είχε δώσει πολυήμερη προθεσμία περίπου ενός μήνα προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία, παρόλα αυτά ο ίδιος σήμερα ζήτησε εκ νέου αναβολή γιατί όπως είπε δεν ήταν ακόμα έτοιμος.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο να καλέσει τρεις νέους δικηγόρους από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, προκειμένου να  εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο, πράμα όμως που δεν έγινε αφού κανείς από τους τρεις δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση γι αηθικούς λόγους.
Ειδικότερα η πρώτη δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο πως «αυτή η υπόθεση αντιβαίνει στις αρχές μου. Με πλήττει ως γυναίκα και ως άνθρωπο. Είμαι από τη Ρόδο και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον».
Η δεύτερη δικηγόρος που διορίστηκε  από το δικαστήριο, είπε: «Είμαι γυναίκα, κόρη και επιστήμονας.Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε και εγώ».
Τέλος, ο τρίτος δικηγόρος που ορίστηκε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηθικά, ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».
Μετά τις δηλώσεις και των τριών δικηγόρων το κοινό που βρισκόταν στην αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η εισαγγελέας της έδρας τους επέπληξε έντονα λέγοντας:
 «Γνωρίζετε πολύ καλά πως λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ότι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην  υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει».

Το δικαστήριο όρισε δύο νέους δικηγόρους οι οποίοι δέχτηκαν να αναλάβουν τον κατηγορούμενο και η δίκη διεκόπη για 21 Μαρτίου, ημερομηνία όμως που δεν θα καταθέσουν οι γονείς της Ελένης, μετά από σχετικό αίτημά τους που έγινε δεκτό από την έδρα.

Η Κούλα αρμουτίδου και ο Γιάννης Τοπαλούδης αναμένεται να καταθέσουν στις 28 Μαρτίου.

Εκτός της δικαστικής αίθουσας ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του με τη δευτεροβάθμια δίκη να διακόπτεται συνεχώς και εκείνος του απάντησε:

«Συμπαρίσταμαι στο πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο έτερος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο ο οποίος και σήμερα έδωσε το «παρών» στη δίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.

«Δε φταίω. Δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter