Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη ήταν ένα υπέροχο πλάσμα» – Τι κατέθεσε η φίλη της

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη ήταν ένα υπέροχο πλάσμα» – Τι κατέθεσε η φίλη της

Με την κατάθεση της στενής φίλης της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018 συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Η φίλη της Ελένης κατέθεσε για όσα προηγήθηκαν του άγριου βιασμού και της δολοφονίας της φίλης της, λέγοντας πως το θύμα της είχε μιλήσει για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, Αλέξανδρο Λουτσάι.

Αναφερόμενη στο βράδυ της δολοφονίας η μάρτυρας σημείωσε, «μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ήταν σίγουρα μετά τις 21:00 γιατί είχα επιστρέψει από τη δουλειά. Ήταν σπίτι της, σκόπευε να παραγγείλει και να κοιμηθεί. Προς το τέλος του τηλεφώνου χτύπησε το κουδούνι της πόρτας. Τη ρώτησα ποιος είναι, η ώρα ήταν περίπου 12 και νομίζω μου απάντησε πως ‘’είναι το παιδί που μιλάω’’. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ποιος είναι, μου είχε πει για ένα παιδί που γνώρισε, τον έλεγαν Αλέξανδρο».

Πρόεδρος: Σας είχε μιλήσει για τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ναι είχαμε μιλήσει. Μου είχε πει για ένα παιδί που γνώρισε τον Αλέξανδρο. Είχαν συνευρεθεί μια φορά αλλά όχι κάτι άλλο. Της είχε φανεί καλό παιδί.

Η μάρτυρας είπε επίσης, πως αφού είχαν κλείσει το τηλέφωνο, η Ελένη της είχε στείλει μήνυμα που έλεγε «πάρε με τηλ. σε μία ώρα» το οποίο όμως η μάρτυρας είδε, όπως κατέθεσε, το πρωί και δεν θυμάται τι της απάντησε. «Μου έστειλε μήνυμα ‘’πάρε με τηλ. σε μια ώρα’’ εγώ το είδα το πρωί όταν ξύπνησα. Δεν θυμάμαι τι της απάντησα, της έστειλα κάτι και περίμενα να μου απαντήσει…», σημείωσε.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα της Ελένης Τοπαλούδη, η μάρτυρας έκανε λόγο για ένα «υπέροχο πλάσμα» και «καλόκαρδο άτομο». «Δεν έχω ξαναγνωρίσει τέτοιο κορίτσι. Καλόκαρδο δεν μπορούσε να πει ψέματα πολύ ανοιχτή πολύ καλός άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της η μάρτυρας, υποστήριξε ότι γνώριζε το περιστατικό αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

«Δεν μου είχε πει πολλά πράγματα μου είχε πει τι έχει συμβεί κ τίποτα άλλο. Ότι είχε υποστεί κακοποίηση, ότι τη βίασαν, αλλά δεν πολυμιλούσαμε για το θέμα. Ξέρω ότι πήγε να το καταγγείλει αλλά δεν είχε συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μετά το περιστατικό του βιασμού διαπιστώσατε αλλαγή στον χαρακτήρα της;

Μάρτυρας: Ναι ήταν πιο απόμακρη, πιο μελαγχολική, πιο σκεπτική.

Εισαγγελέας: Σαν χαρακτήρας ήταν εύπιστη; Εμπιστευόταν εύκολα τους ανθρώπους;

Μάρτυρας: Ήταν καλόκαρδη, δεν θα έλεγα εύπιστη.

Εισαγγελέας: Μετά το περιστατικό του βιασμού και τη μαγνητοσκόπηση ένιωθε ότι απειλείται από κάποιον;

Μάρτυρας: Ήταν πιο επιφυλακτική, πιο κλειστή, δεν μίλαγε για αυτό, μου είχε πει τι έγινε. Θεωρώ ότι ντρεπόταν και φοβόταν. Ότι πήγε στην αστυνομία μου το είπε πολύ μετά, χωρίς να μου πει άλλες λεπτομέρειες.

Εντύπωση, ωστόσο προκάλεσαν οι ερωτήσεις και το ύφος μιας εκ των συνέδρων, προς τη μάρτυρα, η οποία μεταξύ άλλων ρωτούσε αν το θύμα έβγαινε με κριτήριο να την κερνούν ποτά.

Σύνεδρος: Ήταν άνθρωπος που έβγαινε κάθε βράδυ;

Μάρτυρας: Όχι κάθε βράδυ

Σύνεδρος: Είχε οικονομική ευχέρεια να βγαίνει;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Κάποιες φορές είχε κάποιες όχι. Μου έχει συμβεί κι εμένα. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς την οικονομική κατάσταση.

Σύνεδρος: Ποιο ήταν το κριτήριο της; Πάμε να βγούμε για να μας κεράσουν ένα ποτό ή επειδή είναι καλά παιδιά;

Μάρτυρας: Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση

Σύνεδρος: Ξέρετε τι σημαίνει τριπλέτα;

Μάρτυρας: Όχι.

Σύνεδρος: Ναι αλλά απαντήσατε στην πρόεδρο…

Αξίζει να σημειωθεί πως δημιουργήθηκε ένταση κατά την εξέταση της μάρτυρα από τον Χάρη Αμπράζη, δικηγόρο του κατηγορούμενου Μανώλη Κούκουρα, ο οποίος με το επιθετικό του ύφος και την ένταση με την οποία απευθυνόταν στη μάρτυρα ανάγκασε την πρόεδρο του δικαστηρίου να επεμβαίνει λέγοντάς του «σας παρακαλώ μην απειλείτε τη μάρτυρα».

Αυτό ήρθε ως απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης της νεαρής φίλης της Ελένης, από την πλευρά του συνηγόρου, ο οποίος είπε με απειλητικό ύφος «όλα τα λεγόμενα καταγράφονται», υπονοώντας πως η κατάθεσή της έχει διαφορές από εκείνη στον πρώτο βαθμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter