Δίκη Βαξεβάνη με σύζυγο Στουρνάρα: Προσπάθεια της Νικολοπούλου να προκαλέσει σύγχυση στο δικαστήριο

Δίκη Βαξεβάνη με σύζυγο Στουρνάρα: Προσπάθεια της Νικολοπούλου να προκαλέσει σύγχυση στο δικαστήριο

Σύγχυση ως προς την ουσία της υπόθεσης, προκάλεσε στο δικαστήριο η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, στη δίκη που διεξάγεται μετά από μήνυση που έχει καταθέσει η ίδια σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και του δημοσιογράφου του Documento Βασίλη Ανδριανόπουλου για δημοσίευμα που αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρία της Mindwork Solutions, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρίες, με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει.

«Φανταστικές» οι διαπιστώσεις ελεγκτών

Η Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους συνηγόρους των δύο δημοσιογράφων Βαγγέλη Γεωργακόπουλο και Γιάννη Μαντζουράνη, αλλά και από τον εκδότη του Documento, αλλά επέμενε να μην απαντά επί της ουσίας ή να δηλώνει πως δεν θυμάται συγκεκριμένα περιστατικά και γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χαρακτήρισε «φανταστικές» τις διαπιστώσεις ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία της είχε κάνει δαπάνες για τη διοργάνωση του συνεδρίου e-Health Forum 2014, ήδη από το 2013, πολύ πριν δηλαδή η κυρία Νικολοπούλου υπογράψει σύμβαση για το εν λόγω συνέδριο με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ίδια αμφισβήτησε έως και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ως προς το σκέλος του ποσού που έλαβε η εταιρία της για τη διοργάνωση του συνεδρίου από χορηγίες.

Ο συνήγορος των Βαξεβάνη και Ανδριανόπουλου, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι τέτοιες δαπάνες εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2013, εννέα μήνες δηλαδή πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο e-Health Forum 2014, και πρότεινε στη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, να διαβάσει το σχετικό έγγραφο, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά να το πράξει.

Δεν προσκομίζει έγγραφα και παραστατικά

Εξάλλου, η κυρία Νικολοπούλου, από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αρνείται ακόμη και να προσκομίσει αθωωτική απόφαση που αφορά τη διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου, παρότι αυτή έχει ζητηθεί από την πλευρά του Documento από την πρώτη στιγμή. Όταν μάλιστα ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σχολίασε το γεγονός, η κυρία Νικολοπούλου απάντησε με σκωπτικό ύφος ότι «θα δείτε την απόφαση στα αναγνωστέα», δηλαδή σε μεταγενέστερο στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη, δεν έχει προσκομίσει ούτε τα τιμολόγια που θα πιστοποιήσουν το πώς, από ποιον και προς ποιους έχουν γίνει οι πληρωμές για το συγκεκριμένο συνέδριο. Σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από τον συνήγορο του εκδότη και του δημοσιογράφου του Documento αναφορικά με τα εν λόγω παραστατικά, η Λίνα Νικολοπούλου επανέλαβε ότι αν τα θέλει το δικαστήριο θα τα φέρει. «Δεν τα φέρνετε για να μη σας κάνουμε ερωτήσεις», σχολίασε δεικτικά ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Καταιγισμός ερωτήσεων από τον Βαξεβάνη

Το μοτίβο της μη ουσιαστικής απάντησης, ακολούθησε η Λίνα Νικολοπούλου και όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των ερωτημάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν υπήρχε πόρισμα από το 2015 που αφορούσε τις δραστηριότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ και έκανε αναφορά στο συνέδριο e-Health Forum 2014 για το οποίο αργότερα ξεκίνησαν έρευνες, εκείνη απάντησε ότι δεν το γνωρίζει.

Η ίδια δεν απάντησε επί της ουσίας, ούτε στην αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη στο δικαστήριο ότι εταιρία ανθρώπου με τον οποίο η κυρία Νικολοπούλου έχει -κατά παραδοχή της- επί χρόνια συνεργασία, ανέλαβε μέρος του έργου που αφορούσε το συνέδριο e-Health Forum 2014, πήρε γι’ αυτό 168.000 ευρώ και επέστρεψε στην εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα 86.000 ευρώ. Ο εκδότης του Documento, σχολίασε παράλληλα ότι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου για το συγκεκριμένο συνέδριο, είναι ο Σταμάτης Πουλής, ο οποίος είναι υπόδικος για την ευρύτερη δράση του ως στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ψέματα για τη «Δημοκρατία» είπε η Στουρνάρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η κυρία Νικολοπούλου ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα προηγούμενης δίκης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη, για ποσό 1,6 εκατ. ευρώ που είχε πάρει από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να υλοποιήσει έργο που αφορούσε την πρόληψη του καρκίνου, εκείνη απάντησε ότι ο εκδότης του Documento καταδικάστηκε πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκε στο εφετείο. Ωστόσο, σε παρόμοια ερώτηση που της έγινε αναφορικά με μήνυση για το ίδιο θέμα που είχε καταθέσει σε βάρος της εφημερίδας «Δημοκρατία», εκείνη είπε ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση και υποστήριξε ότι δεν έχει διεξαχθεί δίκη σε δεύτερο βαθμό. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι και τα διευθυντικά στελέχη της «Δημοκρατίας» αθωώθηκαν, πράγμα απίθανό να αγνοούσε η μηνύτρια.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Βαξεβάνη με σύζυγο Στουρνάρα: Τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην αναγνωστούν έγγραφα του FBI έκανε η πλευρά Νικολοπούλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter