Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή της ποινής του ζήτησε ο Λαγός – «Θέλω να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή της ποινής του ζήτησε ο Λαγός – «Θέλω να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

Την αναστολή έκτισης της ποινής του ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε επίσης: Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση- Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο (Photos)

“Θέλω να μου δώσετε τη δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής” είπε χαρακτηριστικά, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να κριθεί ύποπτος φυγής, ενώ υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του σε Ελλάδα και Βέλγιο “έχουν υποστεί τεράστια ζημία” λόγω της φυλάκισής του.
“Το μόνο τους έγκλημα είναι ότι πρόκειται για δικούς μου συνεργάτες”, συμπλήρωσε.

“Κατά τη δική μου άποψη και με τα λίγα νομικά που ξέρω, δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων” υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός.

“Θα ήθελα να πω ότι πριν λίγους μήνες, πεπεισμένος για την αθωότητα μου και γνωρίζοντας ότι δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, προέβη σε απεργία πείνας για να προχωρήσει και να γίνει το εφετείο. Γιατί αν το εφετείο αυτό διακοπεί ή αργούσε να ξεκινήσει, εγώ θα έχω εκτίσει ήδη την κατ’ εμέ άδικη ποινή που μου επέβαλε το πρωτόδικο δικαστήριο. Διότι αν το δικαστήριό σας κρίνει ότι είμαι αθώος ή δικαιούμαι ελαφρυντικό, ήδη έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος” ανέφερε.

Η εισαγγελέας προτεινε να απορριφθεί το αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής του Γιάννη Λαγού και επιφυλάχθηκε να απαντήσει επί ανάλογου αιτήματος του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη, ο οποίος επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη κατά την παραμονή του στη φυλακή.

Το δικαστήριο διέκοψε επειδή δεν έχει διοριστεί δικηγόρος για τον κατηγορούμενο Θωμά Μαρία. Όταν επανέλθει, η έδρα θα αποφανθεί τόσο επί των αιτημάτων αναστολής έκτισης ποινής όσο και επί του αιτήματος αναβολής που κατέθεσε ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μυστικά & Documento

25/09/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter