Δίκη Χρυσής Αυγής: Απώλεια συνείδησης Μιχαλολιάκου δηλώνει η υπεράσπιση του – «Δεν ξέρει γιατί δικάζεται»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απώλεια συνείδησης Μιχαλολιάκου δηλώνει η υπεράσπιση του – «Δεν ξέρει γιατί δικάζεται»

Εν απουσία του τέως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε η δίκη δεύτερου βαθμού της Χρυσής Αυγής με τον συνήγορό του να ισχυρίζεται πως ο κατηγορούμενος απουσίαζε για λόγους υγείας καθώς είχε νοσηλευτεί με Coivd επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», υπογράμμισε ο συνήγορος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Μιχαλολιάκο.

Από τους 56 κατηγορούμενους συνολικά ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση, ενώ όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομα του Γιάννη Λαγού, ο τελευταίος δήλωσε… «πολιτικός κατηγορούμενος».

Έτσι 54 θα είναι συνολικά οι κατηγορούμενοι που θα δικαστούν δευτεροβάθμια, ενώ 50 θα δικαστούν ξανά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Απ’ αυτούς οι δεκαέξι ήταν παρόντες στην δικαστική αίθουσα, ενώ δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Απ’ τους δεκαέξι οι πέντε δεν είχαν δικηγόρο, με ορισμένους να αιτούνται από το δικαστήριο τον διορισμό της υπεράσπισής τους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έναν εκτενή κατάλογο 146 μαρτύρων, ενώ οι γονείς του Παύλου Φύσσα και η αδελφή του, Ειρήνη οι οποίοι θα παρίστανται όπως και πρωτοδίκως προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση- Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter