Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εντοπίστηκε η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εντοπίστηκε η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Η αστυνομία δεν κατάφερε εν τέλει να εντοπίσει τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αναγνώστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε σχετικά: Δίκη Χρυσής Αυγής: Βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα έχει διατάξει το δικαστήριο

Η μάρτυρας είχε κληθεί από το δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης προκειμένου να καταθέσει για όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στο έγγραφο που προσκόμισε στο δικαστήριο, η μάρτυρας αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της αλλά δεν εντοπίστηκε ενώ αναζητήθηκε και στην Αττική, δίχως αποτέλεσμα.

Η παραπάνω εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης με τον Ν. Μιχαλόλια να κάνει λόγο για εμπαιγμό και να σημειώνει πως είναι θέμα ουσίας.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτόπτης μάρτυρας για δολοφονία Φύσσα – «Ήταν ενέδρα»

«Ο Ρουπακιάς αγχώθηκε όταν μάθαμε για τον Παύλο»

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Μιχάλη Ξυπόλητου.

Ο μάρτυρας πήγε και βρήκε τον δολοφονημένο φίλο του από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια Κοράλλι και στη συνέχεια όταν σηκώθηκαν να φύγουν είδε άτομα να μαζεύονται γύρω από το χώρο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους.

«Είδα κάτι άτομα με μαδέρια που χτυπούσαν με αυτά τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου» τόνισε ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Βγαίνει ένας κύριος, μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μας λέει παιδιά μην γίνει καμία φασαρία. Πήγε και σε αυτούς που είχαν μαζευτεί στα αυτοκίνητα. Γυρνάει και μας λέει τα παιδιά είναι της γειτονιάς λένε να φύγετε εσείς. Απαντάει τότε ο Παύλος και εγώ της γειτονιάς είμαι».

Αυτό κράτησε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια όπως ανέφερε ο μάρτυρας αποφάσισαν να φύγουν. Όταν περάσανε απέναντι ο μάρτυρας περιέγραψε ότι έφτασαν και δύο μηχανές της ΔΙΑΣ ενώ ακούει «ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε».

Ο μάρτυρας είπε πως τότε άκουσε τον Παύλο Φύσσα να λέει «τρέχουμε τώρα, τρέχουμε».

«Τέσσερα άτομα αρχίσαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας «κότες βγείτε έξω»» τόνισε ο μάρτυρας.

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την Αστυνομία. Όταν έφτασε το περιπολικό πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, ο οποίος στην αρχή νόμιζαν πως ήταν αστυνομικός.

«Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουπακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για Παύλο» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter