Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει στον ισχυρισμό των πολιτικών διώξεων ο Λαγός – «Έχετε έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή απέναντί σας»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει στον ισχυρισμό των πολιτικών διώξεων ο Λαγός – «Έχετε έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή απέναντί σας»

Σε υψηλούς τόνους και με πρωτοφανείς ύβρεις από τον καταδικασμένο Γιάννη Λαγό εναντίον του δικαστηρίου, ολοκληρώθηκε η 3η συνεδρίαση στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης και αφού κατατέθηκαν αιτήματα αναστολών ορισμένων εκ των κατηγορουμένων -τα οποία και απορρίφθηκαν αργότερα- δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση στη δικαστική αίθουσα όταν ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να πάρει τον λόγο για ακόμη μια φορά, λέγοντας ξανά περί πολιτικών διώξεων.

Σε ένα κρεσέντο υπεροψίας ο Γιάννης Λαγός έλεγε ξανά και ξανά απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου ότι έχουν απέναντι τους έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή, ενώ μάλιστα όταν ο συνήγορος υπεράσπισης Ν. Γκαβέλας πήγε να πάρει τον λόγο τον διέκοψε και έντονα του ζήτησε να σταματήσει.

Το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κατηγορούμενος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να επισημαίνει ότι το ζήτημα αυτό δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο στάδιο της δίκης και θα πρέπει να το αναπτύξει στην απολογία του. Τότε ο Λαγός άρχισε να φωνάζει, λέγοντας: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει και ο Λαγός, αφού καταχειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου, οδηγούμενος στα κρατητήρια είπε: «θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο πλευρό της, οι οποίοι φώναξαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Λαγός: Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.
Πρόεδρος: Γιατί; Σας αφορούν τα αιτήματα αυτά;
Λαγός: Διώκομαι για πολιτική δίωξη που δεν έχω τη δυνατότητα να αποκρούσω.
Πρόεδρος: Θα τα πείτε στην απολογία σας αυτά. Ποιος είναι ο συνήγορος σας, έχετε κάποιο αίτημα;
Συνήγορος: Όχι.

Λαγός: Έχετε έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή απέναντί σας, όσο και να μην το αποδέχεστε.Το δικαστήριο σας διακόπτει για 2 μήνες ακόμη και θέλω να σας πω κάποια πράγματα που έχουν συμβεί. Αφορούν ότι ένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να εκφωνήσει λόγο.

Πρόεδρος: Δεν έχει σχέση με το αντικείμενο.
Λαγός: Αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν αποκρύψει το αίτημα στο ευρωκοινοβούλιο.
Πρόεδρος: Δεν έχουν σχέση με αυτά.
Λαγός: Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτό; Εγώ εκλεγμένος από 120.000 δεν μπορώ να μιλήσω ενώ βιαστές μιλάνε και μιλάμε για δημοκρατία στην Ελλάδα; Εσείς της Αριστεράς (δείχνει προς την πολιτική αγωγή) τι λέτε για όλα αυτά;

Η έδρα αποχώρησε με τον Γ. Λαγό να λέει «Θα τα αντιμετωπίσουμε στην πορεία αυτά» και οι υποστηρικτές του από το κοινό τον χειροκροτούσαν ενώ εκείνος φώναζε προς τους δημοσιογράφους «Βγάλτε φωτογραφίες, θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας» και προς την πλευρά των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας «Δεν λέτε τίποτα, λαμόγια της Αριστεράς!».

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Παπαδέλη και Μάγδας Φύσσα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Γιάννης Λαγός δεν έχασε την ευκαιρία και δήλωνε πολιτικός κρατούμενος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να λένε σε υψηλούς τόνους περί «δικονομικής αταξίας».

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου προχωρώντας σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι κάλεσε τους αστυνομικούς και να ζητήσει να επιβληθεί η τάξη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση.

«Η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους», σχολίασε από την πλευρά των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας ο Κώστας Παπαδάκης.

Κατά τη διακοπή της διαδικασίας σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, και της μητέρας του Παυλου Φύσσα, Μάγδας, με την πλευρά της τελευταίας να φωνάζει «μην απειλείς».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου – Νέα συνεδρίαση στις 28 Σεπτεμβρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter