Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο αστυνομικός – Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Λαγού και συνηγόρου του Κασιδιάρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο αστυνομικός – Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Λαγού και συνηγόρου του Κασιδιάρη
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Ανδρέα Μπιάγκη, που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά συνεχίστηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έφτασε στο σημείο της δολοφονίας αφού ο Γ. Ρουπακιάς είχε ήδη παρκάρει το αυτοκίνητό του, ερχόμενος σε αντίθεση με μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία (βιντεοληπτικο υλικό και σήματα από το κέντρο της ΕΛΑΣ) που τοποθετούν την αστυνομία στο σημείο πολύ νωρίτερα.
Χ. Παπαδοπούλου (συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): 23:54 είναι το πρώτο σήμα και το πήρε σήμα για «50 άτομα με ρόπαλα» είναι 23:55. Θέλω να μου πείτε πού ήσασταν όταν πήρατε το σήμα για να υπολογίσουμε πόσο χρόνο κάνατε.
Μάρτυρας: Ήμασταν στη Λαμπράκη.
Χ. Παπαδοπούλου: Πόση ώρα κάνατε;
Μάρτυρας: 1-1,5 λεπτό
Χ. Παπαδοπούλου: Στο πρωτόδικο είπατε 2 λεπτά. Τα ίδια λένε και οι συνάδελφοί σας. Άρα φτάσατε 23:57/58. Μιλάει ο Τσολακίδης με τον Χατζησταμάτη. Ακούσατε την κουβέντα;
Μάρτυρας: Όχι.
Χ. Παπαδοπούλου: Αλλά ακούσατε τι διαβίβασε ο Τσολακίδης;
Μάρτυρας: Δεν άκουσα τι είπε.
Χ. Παπαδοπούλου: Δε ρωτάω τι είπε. Ρωτάω αν έκανε τη διαβίβαση.
Μάρτυρας: Κάποιες φορές οι ασύρματοι…
Χ. Παπαδοπούλου: Χαλάνε;
Μάρτυρας: Δε χαλάνε. Αλλά αν περάσω εγώ μπορεί να μην περάσει ο συνοδηγός μου.
Ωστόσο ο ίδιος τόσο σε καταθέσεις του κατά την προδικασία αλλά και τώρα απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής είπε οτι όταν έφτασε στο σημείο «ένιωσε ότι κάτι πάει να ξεκινήσει».

Μ. Δαλιάνη (συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): Όταν πρωτοβλέπετε αυτά τα 40 ατομα, λέτε στις ανακριτριες «σα να μαζεύονταν» και πρωτοβαθμια «σα να ξεκινούσε κάτι».  Άρα η εικονα που είχατε σχηματίσει είναι πως κάτι ξεκινάει. Σας το ρωτώ γιατί η εικόνα που δίνετε, ταιριάζει με τη διαβίβαση του Τσολακιδη ότι υπάρχει μια ένταση.

Μάρτυρας: Η ένταση ήταν στο επίπεδο της αίσθησης. Εγώ αισθανόμουν ότι κάτι ερχόταν.

Ο μάρτυρας εν τέλει παρά την αρχική του τοποθέτηση που διαχώριζε την ομάδα των 4-5 ατόμων γύρω από τον Π. Φύσσα και εκείνη των 15 ατόμων που βρισκονταν περιφερειακά στο σημείο, είπε ότι οι δύο ομάδες αποτελούσαν σύνολο κάτι που αναίρεσε ξανά μέχρι το τέλος της διαδικασίας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι με το που έφτασαν και κατέβηκαν από τις μηχανές έτρεξαν κατευθείαν προς την ομάδα των 15 ατόμων που έτρεχαν προς τα γύρω στενά, κάτι που ωστόσο όπως επεσήμανε η Πολιτική Αγωγή δεν στοιχειοθετείται ούτε από την ώρα που δόθηκαν τα σήματα μέσω ασυρμάτων ούτε από την επικοινωνία του επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, Τσολακίδη με το κέντρο.
Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, και κατά την υποβολή ερωτήσεων στον μάρτυρα από τον καταδικασμένο Γ. Λαγό, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον τελευταίο και τη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή. Αφορμή για την ένταση στάθηκε η επιμονή του Γ. Λαγού στην ομάδα των 15 ατόμων με τα παπάκια κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της συνηγόρου του Η. Κασιδιάρη, καθώς με αυτόν τον τρόπο επανέφερε το αν οι δύο ομάδες ήταν σύνολο.
Μάρτυρας: Κάποια άτομα είχαν κράνη και κάθονταν δίπλα.
Γ. Λαγός: Στα παπάκια. Θα έρθει ο δολοφόνος ο εκπαιδευμένος, με το αυτοκίνητό του, θα αφήσει το αυτοκίνητο ενώ υπάρχουν άνθρωποι και οι άλλοι θα έρθουν με τα παπάκια να συνδράμουν;
Μάρτυρας: Σας έχω πει ότι οι 15 δεν είχαν σχέση με τους 5.
Β. Πανταζή (συνήγορος υπεράσπισης): Σας το έχει έχει πει εκατό φορές!
Γ. Λαγός: Θα ρωτήσω όσο θέλω! Αρκετά έχεις κάνει έως εδώ. Είσαι ανόητη!
Β.Πανταζή: Ανόητος είσαι εσύ! Εσύ είσαι κατηγορούμενος και εγώ συνήγορος υπεράσπισης. Σου είπα 4 φορές να μην ρωτάς!
Γ.Λαγός: Και θα μου πεις εσύ τι θα ρωτήσω; Πολύ σε ανεχτήκαμε εδώ μέσα!
Β.Πανταζή: Δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Νομίζεις ότι οι ερωτήσεις που κάνεις είναι σωστές;
Γ. Λαγός: Εσύ θα μου πεις τι θα κάνω;
Β. Πανταζή: Φυσικά! Εσύ θα μου πεις τι θα κάνω; Πρώτη φορά βρισκόμαστε στο ακροατήριο; Ποιός είναι ο κύριος που θα μας πει τι θα πούμε. Θα μας πει ανόητους, ο ανόητος.
Δ. Παπαδέλλης (συνήγορος υπεράσπισης): Βρείτε τα έξω!
Β. Πανταζή: Δεν έχουμε τίποτα να πούμε. δεν του μίλησα!
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter