Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλήσεις Κασιδιάρη, προεκλογικά τρικάκια και… ναζιστικοί χαιρετισμοί

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλήσεις Κασιδιάρη, προεκλογικά τρικάκια και… ναζιστικοί χαιρετισμοί

Οι προκλητικότατες ενέργειες του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη και των οπαδών του «σημάδεψαν» την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο Κασιδιάρης μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου, με ειρωνικό χαμόγελο και κρατώντας τρικάκια που διαφήμιζαν το νέο πολιτικό «μόρφωμα», «Έλληνες για την Πατρίδα», την ώρα που το κοινό του φώναζε συνθήματα. «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Golden Dawn Watch. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας οπαδός του Κασιδιάρη χαιρέτισε ναζιστικά.

Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη οργή της Μάγδας Φύσσα, η οποία φώναξε προς τους εισαγγελείς «μαζέψτε τους», αναφερόμενη στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, όπως τόνισε, να επανέλθει εφόσον το κρίνει με σχετικό αίτημα για μη νόμιμη κλήτευση του αρχηγού της οργάνωσης.

Η αναφορά του Golden Dawn Watch για την ένταση που σημειώθηκε στο Εφετείο:

«Κατά την έξοδο κατηγορουμένων από την αίθουσα, μεταξύ αυτών και του κρατούμενου Κασιδιάρη, συνθήματα και ένταση από το κοινό. Οι οπαδοί του πρωτόδικα καταδικασμένου Κασιδιάρη φωνάζουν συνθήματα «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» και το κοινό από την άλλη πλευρά φωνάζει «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».
Η Μάγδα Φύσσα ακούγεται να διαμαρτύρεται, φωνάζει «μαζέψτε τους». Υπάρχει μεγάλη ένταση στην αίθουσα. Ένας από το κοινό χαιρέτισε ναζιστικά».

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Την ίδια ώρα, έξω από το Εφετείο Αθηνών βρίσκονται αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι και δημοτικές κινήσεις, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο υπέρ της καταδίκης των πρωταγωνιστών της εγκληματικής οργάνωσης και σε δεύτερο βαθμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter