Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση Εισαγγελέα για απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης Κασιδιάρη και Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πρόταση Εισαγγελέα για απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης Κασιδιάρη και Λαγού

Η Εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτημάτων αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των δύο χρυσαυγιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το goldendawnwatch, η έδρα έκρινε ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή τους διότι «το είδος, η φύση και βαρύτητα των πράξεων, η πλήρης αδιαφορία τους για τις συνέπειες των πράξεων τους, οι εν ψυχρώ επιθέσεις με μόνο κριτήριο την διαφορετική ιδεολογία, το ιδεολογικό μίσος προς τον πολιτικό αντίπαλο καταμαρτυρούν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, χωρίς καθόλου ηθικούς φραγμούς με απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο αγαθό της ζωής που επιδιώκουν να προκαλούν φόβο και συνέχονται από αίσθημα τυφλής υπακοής στην ναζιστική ιδεολογία που είναι το κίνητρο των πράξεων τους».

Κατά την εισαγγελέα, τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη, ούτε πρέπει να τοποθετούνται σε πλεονεκτικότερη θέση άλλων κρατουμένων λόγω της φιλοδοξίας τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα.

«Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η 17η δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, με παρόντες τους Κασιδιάρη, Κομιανό και Λαγό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter