Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Πλεύρης που χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά – «Πιστεύω στον Μεταξά» (Photos)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Πλεύρης που χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά – «Πιστεύω στον Μεταξά» (Photos)

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην χρυσαυγιτη Γιάννη Λαγού, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Για ακόμα μια φορά ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα φροντίζοντας αυτή τη φορά να μην μπορεί κανείς από τη σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να πει ότι δεν το είδε.

Δείτε επίσης: Επιμένει ο Πλεύρης: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Photos)

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων ο Κων. Πλεύρης απευθυνόμενος στην έδρα έκανε λογο για «αυνανες της αριστεράς και χαιρέτισε πάλι ναζιστικα λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε χαρακτηριστικά και σήκωσε το χερι του με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του απαντά αν αυτή του η συμπεριφέρεσαι θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του. Για ακόμα μια φορά η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν είπε τίποτα αναφορικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό που έλαβε χώρα για τριτη συνεχόμενη φορά εντός της αίθουσας.

Την «τιμή» του δικαστηρίου ήρθε για ακόμα μια φορά να σώσει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκης ο οποίος επεσήμανε ότι «ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Για τον χαιρετισμό του Κ. Πλεύρη είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση, την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter