Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Πιο κοντά στην επιστροφή του στη φυλακή ο δολοφόνος του Ζακ, Αθ. Χορταριάς

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Πιο κοντά στην επιστροφή του στη φυλακή ο δολοφόνος του Ζακ, Αθ. Χορταριάς

Πιο κοντά στο να γυρίσει ξανά στη φυλακή βρίσκεται ο δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιος Χορταριάς. Υπενθυμίζεται πως η άσκηση αναίρεσης της απόφασης οδήγησε στην αποφυλάκιση του 77χρονο μεσίτη. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεδριάσει στις 7 Δεκεμβρίου όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Χορταριάς, είχε καταδικαστεί για το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Όμως, περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου, βρέθηκε εκτός φυλακής με την ποινή του να αναστέλλεται. Στον «μεσίτη» είχε επιβληθεί αρχικά, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, ανακοίνωσαν ότι έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αναστολής της ποινής του Χορταριά, με αποτέλεσμα ο «μεσίτης» να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να επιστρέψει στη φυλακή.

H ανακοίνωση των δικηγόρων έχει ως εξής:

Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης.
Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου

«Προκαταβολική» ανακοίνωση επηρεασμού της δικαιοσύνης από τον Χορταριά από τον Ιούλιο

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση Χορταριά είχε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, επιχειρήσει να «προλάβει» την αναίρεση της απόφασης, πολιτικοποιώντας την υπόθεση και κάνοντας προκαταβολικά λόγο για επηρεασμό της δικαιοσύνης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους στις 22/7/2022 ο Αθανάσιος Χορταριάς και οι δικηγόροι του Γιάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος, αναφέρουν σχετικά με τις πολιτικές αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση αναστολής της ποινής του:

«Στις 4 Ιουλίου του 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα κατόπιν θετικής εισαγγελικής πρότασης από το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η αίτησή μου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου.

Αμέσως, πήραν θέση μέλη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με χαρακτήρισε ως «αμετανόητο δολοφόνο», μη σεβόμενος τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτησή του αυτή επισφραγίσθηκε με την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας στις 13/07/2022 το επίδικο περιστατικό ως «πρωτοφανή περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας», παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του κανείς δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικό έγκλημα κατά τους όρους του 82 Α του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια δε τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους αντιδίκους μου στο Μέγαρο Μαξίμου ως εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, μνημονεύοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση και καταλήγοντας ότι ο «ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας», παραβλέποντας ομοίως ότι δεν είχε η αποδιδόμενη πράξη ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την Ελληνική Δικαιοσύνη και εκπέμποντας συνακόλουθα λάθος μήνυμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να αναθεωρηθούν.

Οι πολιτικές αυτές παρεμβάσεις εντός μόλις δύο ημερών, συνιστούν μία πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση με αντίστοιχη θετική εισαγγελική πρόταση, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τον Νόμο.

Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ακόμη και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων, στο πλαίσιο των αρχών της Δίκαιης Δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο Αθωότητας, ώστε στην υπόθεσή αυτή να καταδειχθεί η αθωότητά μου, απέναντι στην πολιτικοποίηση μίας ποινικής υπόθεσης και την άσκηση αντιδεοντολογικών πιέσεων στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter