Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Ωμή παρέμβαση της ΤτΕ στη Δικαιοσύνη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Ωμή παρέμβαση της ΤτΕ στη Δικαιοσύνη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου σχετικά με «ωμή παρέμβαση» της Τραπέζης της Ελλάδος στη Δικαιοσύνη για το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε δανειολήπτες. Πρόκειται για αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου προς τον Άρειο Πάγο και στο γραφείο πρωθυπουργού.

Όπως καταγγέλλεται, η ΤτΕ παρεμβαίνει με στόχο να «προκαταλάβει απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, παρά τους σαφείς νομικούς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία και τους οποίους έχει απολύτως δεχθεί το ίδιο δικαστήριο».

Διαβάστε αναλυτικά την αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου:

«Η διάκριση των εξουσιών, η οποία συνιστά θεμελιώδη λίθο λειτουργίας της Δημοκρατίας κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προβλέπεται από το άρθρο 26 του Συντάγματος. Σύμφωνα με την χρηματοπιστωτική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον μήνα Νοέμβριο 2022, (σελίδα 91 αυτής) προεξοφλείται η άρση, εντός των επομένων μηνών, των περιορισμών, οι οποίοι τίθενται στα funds από την υπ’ αριθμ. 822/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου. Η εν λόγω αναφορά σε συνδυασμό με την παραπομπή του εν λόγω θέματος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποτελεί ευθεία προσβολή της διάκρισης των εξουσιών, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος καθώς με την ανακοίνωση αυτή προκαταλαμβάνεται η όποια απόφασή σας και εκθέτει ανεπανόρθωτα το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων οφείλουν να εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όχι στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνει χωρίς συνταγματική εξουσιοδότηση, εν είδει εισηγητή, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία, το οποίο ο Άρειος Πάγος έλυσε με αυστηρά νομικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στο παραπάνω ζήτημα, η οποία συνιστά πρόκληση για την ανεπηρέαστη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter