Δικηγόροι Παππά: «Δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος»

Δικηγόροι Παππά: «Δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος»

«Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύει ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», επεσήμαναν οι συνήγοροι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, εξηγώντας γιατί δεν ζητήθηκε αναγνώριση ελαφρυντικών.

Διαβάστε σχετικά: Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Καλογρίτσας – Παππάς

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύει ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», δήλωσαν οι συνήγοροι του Νίκου Παππά.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και τον Χρήστο Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα, παρά την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή.

Η δήλωση του Θεόδωρου Μαντά:

Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία. Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Η δήλωση του Βαγγέλη Γεωργακόπουλου:

Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter