Γιάννης Απατσίδης: Σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες επαρχιακού πρωτοδικείου και εισαγγελίας

Γιάννης Απατσίδης: Σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες επαρχιακού πρωτοδικείου και εισαγγελίας

Σε μία σοβαρότατη ανάρτηση αναφορικά με ύπαρξη ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας της επαρχίας, προχώρησε πριν λίγες μέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης.

Ο δικηγόρος αναφέρεται σε υπόθεση που εκδικάζεται σε δικαστήριο της επαρχίας, για την οποία δικηγορικός σύλλογος εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, το οποίο ο δικηγόρος Απατσίδης χαρακτήρισε το λιγότερο έως προσβλητικό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του δικηγόρου Απατσίδη:

Μία πρόχειρη απάντηση:

1. Στο Δικαστήριο της 31.3.2022 εκπροσωπούσα και συνεχίζω να εκπροσωπώ στην μετά διακοπής συνεδρίαση της 8.4.2022 μια 96χρονη κατηγορούμενη και την κόρη της στρατιωτικό που κατηγορούνται ότι υπέβαλαν ψευδή και συκοφαντική αίτηση δικαστικής συμπαράστασης κατά της ήδη αποθανούσας 92χρονης αδελφής της πρώτης.

2. Εν ζωή της 92χρονης από τους Δικαστές Πρωτοδίκες του Πρωτοδικείου πλην μίας μεμονωμένης περίπτωσης Προέδρου Πρωτοδικών απορρίφθηκαν τα αιτήματα προσωρινής διαταγής και η αίτηση δικαστικής συμπαράστασης με την αιτιολογία ότι η 92χρονη ναι μεν έπασχε από alzheimer, αλλά την πρόσεχε η Βοήθεια στο Σπίτι. Την απόφαση εξέδωσε ο Πρωτοδίκης κ. Γεώργιος Δανιάς με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Αικατερίνης Μπαρτζάκλη. Την εξέδωσε μάλιστα εντός 7 ημερών ενώ επρόκειτο για πολυσέλιδες προτάσεις 100 + σελίδων και σχετικά άνω των 100.

3. Η πρωτόδικη απόφαση ανατράπηκε με προσωρινή διαταγή αλλά και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου που εξέδωσε έντιμος δικαστής ο οποίος έθεσε την 92χρονη σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση. Εν τω μεταξύ η γιαγιά πέθανε εγκαταλελειμμένη από τον επιστάτη της ο οποίος κατηγορείται ότι μεταξύ άλλων της υπεξαίρεσε άνω των 300.000 ευρώ.

4. Την γιαγιά εκπροσωπούσαν 2 δικηγόροι διαδοχικά του Πρωτοδικείου Σπάρτης κατά των οποίων δύναται να επεκταθεί η ποινική δίωξη που μετά από 5 χρόνια ασκήθηκε σε βάρος του επιστάτη και της συμβολαιογράφου, από την κυρία Ανακρίτρια κατ ‘ άρθρο 250 ΚΠΔ. Κατά τη διάρκεια εκδικάσεως των προσωρινών διαταγών που παράνομα απορρίπτονταν η γιαγιά εφέρετο να αναλαμβάνει από το ATM περί τα 20.000 ευρώ, που πήγαιναν που άραγε;

5. Η έγκληση της 96χρονης εντολέως μου απορρίφθηκε από την τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης κυρία Αικατερίνη Μπαρτζάκλη με την επιβολή μάλιστα των δικαστικών εξόδων σε βάρος της 96χρονης μηνύτριας κατά της οποίας σχημάτισε αλλά και της κόρης της 2 κατηγορητήρια, τόσο προκλητικά και στοιχειοθετούντα κατάχρηση εξουσίας, ένα εκ των οποίων δικαζόταν στις 31.3.2022.

6. Πλέον ο δράστης των αδικημάτων επιστάτης της ανο’ι’κής γιαγιάς είναι κατηγορούμενος στην ανάκριση για πολύ σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα. Η κυρία Ανακρίτρια σκέφτεται εάν θα επεκτείνει ως οφείλει τις ποινικές διώξεις πέραν της συμβολαιογράφου και σε άλλους πιθανούς δράστες. Κάποιοι ίσως θέλουν να αποφευχθεί.

7. Το δικαστήριο της 31.3.2022 πήγε να αναβάλει αυτεπαγγέλτως την υπόθεση με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, χωρίς να υπάρχει επίσημα αντίδικος , και μετά από όσα έλαβαν χώρα στο ακροατήριο για τα οποία επιφυλάσσομαι για να μην προσβληθεί περαιτέρω το κύρος της δικαιοσύνης, διέκοψε για να εκδικαστεί η υπόθεση επί της ουσίας στις 8.4.2022, όπως ήθελα. Πιθανολογώ πλέον ότι μετά την ανακοίνωση-ψήφισμα αυτό επιδιώκεται και πάλι η αναβολή της δίκης.

Δεν θα απαντήσω προς το παρόν στο Ψήφισμα που είναι συκοφαντικό για εμένα και σίγουρα προσβλητικό για έναν δικηγορικό σύλλογο που φαίνεται ότι τοποθετείται για ένα θέμα που δεν τον αφορά ειδικά μετά τα όσα είπε στην αίθουσα αντιδικονομικά μέλος του , και δη αυτόκλητα, με την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με την κυρία Πρόεδρο του Δικαστηρίου που σημειωτέον είναι Δικαστής. Η ψυχολογία της μάζας ο όχλος και το λεκτικό ή άλλο λιντσάρισμα είναι αποδοκιμαστέα όπως και όσοι έχουν την ευθύνη της Διεύθυνσης και τα προκαλούν τα ανέχονται και πράττουν όσα αποδεικνύονται με κάθε νόμιμο αποδεικτικό μέσο.

Νόμιζα ότι το θέμα θα λήξει εδώ γιατί οι συνέπειες σε βάρος κάποιων θα είναι τραγικές. Εάν προκληθώ, λυπάμαι για όσα ακολουθήσουν.

Δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες ανο’ι’κών ασθενών είτε είμαστε δικηγόροι είτε εισαγγελείς είτε δικαστές είτε οποιοσδήποτε πολίτης.

Εάν ο Δικηγορικός Σύλλογος επιθυμεί να συμμετέχει στην διαδικασία επίσημα ή ατύπως επειδή διαφωνεί με εμένα που κατόπιν εντολής υπέδειξα τις σοβαρές ευθύνες τουλάχιστον ηθικές και πειθαρχικές 2 συναδέλφων μου που εκπροσωπούσαν ανο’ι’κή ασθενή αμετακλήτως κριθείσα έτσι, από την οποία μάλιστα εξαφανίστηκαν χιλιάδες ευρώ, τότε είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω τον οιονδήποτε.

Θλίβομαι για ένα τέτοιο Ψήφισμα που δεν τιμά το λειτούργημα των Δικηγόρων που πάνω από όλα πρέπει να τιμούμε τον Άνθρωπο και δη τους βασανισμένους ανθρώπους 96ετών που θέλουν να δικαστούν αφού πρώτα επί 2 χρόνια είχαν στερηθεί την αγαπημένη τους αδελφή, ασθενή και θύμα απάτης από επιτηδείους και με ευθύνη των Πρωτοδικών και της Εισαγγελέως.

Σημειώνω ότι ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο απεστάλη το Ψήφισμα είναι αυτός που κονιορτοποίησε τις εισαγγελικές διατάξεις αρχειοθέτησης της κυρίας Αικατερίνης Μπαρτζάκλη, η οποία μάλιστα αρνείτο να μου χορηγήσει αντίγραφα των προκλητικών εισαγγελικών παραγγελιών της , παράνομα βέβαια όπως κρίθηκε με την υπ ‘ αριθμ. 5 – 2022 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και θα τα δούμε στις 8.4.2022 στο Πρωτοδικείο στο οποίο θα είναι παρόντες και δικηγόροι Αθηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter