Δικηγόρος Ιωάννας: «Κρατούσε το χέρι μου σαν μικρό παιδί και είπε 2-3 φορές πρόσεχε με» (Video)

Δικηγόρος Ιωάννας: «Κρατούσε το χέρι μου σαν μικρό παιδί και είπε 2-3 φορές πρόσεχε με» (Video)

«Η Ιωάννα κρατούσε το χέρι μου σαν μικρό παιδί και είπε 2-3 φορές πρόσεχε με, πρόσεχε με» είπε μεταξύ άλλων, για την 35χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λύτρας είπε «χτες η Ιωάννα ήταν πανέμορφη, έλαμπε, ακτινοβολούσε» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα ξεχάσει την στιγμή που χειροκροτούσε ο κόσμος με την άφιξη της.

Όσον αφορά την απουσία της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι χτες ήταν η πρώτη μέρα του δικαστηρίου που ήταν διαδικαστική και πως το βασικό ήταν πως ο εισαγγελέας της έδρας διάβασε το κατηγορητήριο και ότι θα ρωτούσε την κατηγορουμένη τι έχει να πει. Όπως επισήμανε, η κατηγορουμένη επέδειξε ασέβεια προς το δικαστήριο, την Ιωάννα και προς την κοινωνία. Εκτίμησε, μάλιστα, πως ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραβρεθεί η δράστιδα στο δικαστήριο.

«Δεν είναι τα πάντα δουλειά» είπε και εξήγησε πως υπάρχει και η ανθρώπινη διάσταση και πως  η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι σαν τις υπόλοιπες. «Στην θέση της έχουμε βάλει τους δικούς μας ανθρώπους» ανέφερε.

Αναφορικά με το αίτημα αλλαγής κατηγορητηρίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μπουκάλι καυστικού υγρού που να μην λέει πάνω ότι προκαλεί θάνατο και ότι όταν το ρίχνεις αυτή είναι η επιδίωξη ενώ υποστήριξε ότι αν καταδικαστεί η κατηγορούμενη θα μείνει στη φυλακή μόλις 5 χρόνια και ότι η Ιωάννα το γνωρίζει αυτό.

Ακόμα, σχολιάζοντας το γεγονός πως οι ένορκοι είναι κυρίως άντρες ο ίδιος είπε πως αν έγινε η επιλογή των ενόρκων με βάση το φύλο αυτά είναι παλιομοδίτικα πράγματα, ότι προσβάλει πρωτίστως τις γυναίκες αν έχει γίνει η επιλογή με βάση το φύλο και εξήγησε πως έχει δικαίωμα η υπεράσπιση και ο εισαγγελέας να ζητήσει εξαίρεση ενόρκων – και συγκεκριμένα τριών ενόρκων και δύο αντίστοιχα.

Αλεξανδρής: «Η Ιωάννα σε κάθε δίκη θα είναι εκεί»

Στο μεταξύ, ο επίσης δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Η Ιωάννα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αποφασισμένη να πάει στη δίκη. Ήθελε να πάει με το κεφάλι ψηλά και να δείξει στην δράστιδα πώς ότι και αν της έκανε δεν θα λυγίσει, δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίζει να παλεύει».

Όπως είπε, πριν ξεκινήσει η δίκη έμαθαν πως η κατηγορούμενη δεν θα έρθει στη δίκη. «Η δράστρια δεν το όφειλε μόνο στο θύμα της επιθέσεως, αλλά και στην δικαιοσύνη να είναι παρούσα. Ασέβεια και ύβρις η απόφαση της κατηγορουμένης να μην είναι στη δίκη» υπογράμμισε, ενώ όπως είπε, η Ιωάννα οργίστηκε «ανθρώπινα και δικαιολογημένα» όταν έμαθε ότι η δράστιδα δεν θα παραβρεθεί.

«Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη. Κάθε φορά θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Εάν η κατηγορουμένη περιμένει να καταθέσει η Ιωάννα και μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο για αυτή, θα την βρίσκει μπροστά της σε κάθε συνεδρίαση» ανέφερε.

Ακόμα, σημείωσε: «Σε κάποια χρόνια μετά την ποινή, η δράστρια θα είναι έξω. Η Ιωάννα δεν θα είναι ποτέ έξω. Θα βιώνει την φυλακή της για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς θα είναι λίγα τα χρόνια που θα μείνει στην φυλακή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter