Δικό του κόμμα ετοιμάζει ο Ρέντσι

Δικό του κόμμα ετοιμάζει ο Ρέντσι

Την επικείμενη αποχώρησή του από το Δημοκρατικό κόμμα (PD) ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας (2014-2016), Ματέο Ρέντσι, κίνηση που προμηνύει πιθανές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος

Αποφασισμένος να κάνει «πολιτική αλλιώς» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, μέχρι σήμερα μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μαζί με την αποχώρησή του έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

Λόγω της χρονικής στιγμής της ανακοίνωσης, μόλις μια εβδομάδα μετά την παράταιρη συμμαχία που συνήψε επίσημα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων με το Δημοκρατικό Κόμμα, αναλυτές προειδοποιούν για ενδεχόμενους τριγμούς στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Ρέντσι δεν συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την απομάκρυνση του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έβαλε πολιτικό αυτογκόλ στην προσπάθειά του να εκκινήσει τη διαδικασία για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ελπίζοντας σε θριαμβευτική επικράτησή του.

Εντός του Δημοκρατικού Κόμματος ο Ρέντσι, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας, θεωρείται προσωπικότητα που διχάζει το κόμμα, καθώς δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στην αριστερά πτέρυγα, η οποία δηλώνει πίστη στον επικεφαλής Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ότι περίπου 30 πρόσωπα αναμένεται να ακολουθήσουν τον Ρέντσι στο νέο πολιτικό του βήμα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος αφήνει να διαρρεύσουν, δεν θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter