«Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών» από τη Δούρου

«Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών» από τη Δούρου

Πρωτοποριακό πρόγραμμα δράσης κατά των ναρκωτικών, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, με ποσό που ξεπερνά τις 750.000 ευρώ. 

Σκοπός του είναι η περίθαλψη, η υγειονομική προστασία και η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης των χρηστών και κατά συνέπεια η κατά το δυνατό αποφόρτιση και η αναβάθμιση περιοχών όπου κινούνται, μεταξύ αυτών και το Πεδίον του Άρεως.

Το πρόγραμμα που έχει τίτλο «Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης για Χρήστες Ουσιών» θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και του Δήμου Αθηναίων και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

α) συντονισμό και επιστημονική υποστήριξη των ομάδων παρέμβασης στο δρόμο (street Work),

β) προγράμματα παρέμβασης στο δρόμο (street Work) με στόχο την προσέγγιση των χρηστών και ενημέρωσή τους για το πρόγραμμα και

γ) διασύνδεση με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δ. Αθηναίων που θα υλοποιούν το πρόγραμμα με στόχο την ολιστική προσέγγιση των άμεσων αναγκών του περιθωριοποιημένου πληθυσμού των χρηστών, στην πρόληψη της διάδοσης νοσημάτων όπως οι ηπατίτιδες, το AIDS κ.α.

Στόχος του προγράμματος είναι «η προάσπιση της ατομικής και δημόσιας υγείας στη βάση της προσέγγισης της μείωσης της βλάβης καθώς και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων που στοχεύουν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών του συγκεκριμένου πληθυσμού, μέσω της οριζόντιας σύνδεσης των συμβαλλομένων φορέων.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάληψη δράσης σε ζητήματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και της προαγωγής της υγείας, και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου είναι επιβαρυμένο από το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter