Δίκτυο Συνταξιούχων: Εμπαιγμός της κυβέρνησης με τα αναδρομικά, λάθη σε πάνω από 80.000 δικαιούχου

Δίκτυο Συνταξιούχων: Εμπαιγμός της κυβέρνησης με τα αναδρομικά, λάθη σε πάνω από 80.000 δικαιούχου

Σε άλλη μια καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης προβαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επικρίνοντας τη για την λάθος καταβολή και αυτών των πετσοκομμένων αναδρομικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι απώλειες φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, τα λάθη εντοπίζονται στους συνταξιούχους που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 μέχρι το 2016 και έλαβαν οριστικές συντάξεις μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια).

Η κυβέρνηση έκανε λάθος να επιστρέψει αναδρομικά μόνο για τις κρατήσεις που έγιναν στις κύριες συντάξεις βάσει του Ν4093/12, αφού οι κρατήσεις υπολογίζονται στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης. Σε όσους δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική έγινε μικρότερη κράτηση το ενδεκάμηνο 2015-2016, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να βλέπουν να τους πιστώνονται λιγότερα χρήματα από τα αναμενόμενα.

Το ΕΝΔΙΣΥ παραθέτει σειρά από παραδείγματα συνταξιούχων που έλαβαν λιγότερα αναδρομικά από όσα δικαιούνταν, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν τα 940 ευρώ!

Το Δίκτυο προτρέπει τους συνταξιούχους που τους επιστρέφονται αναδρομικά να κρατήσουν το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας, ειδικά όσοι έχουν καταθέσει αγωγές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter