Δήλωση «βόμβα» από τον Γερμανό υπουργό Άμυνας: Ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε 5 με 8 χρόνια

Δήλωση «βόμβα» από τον Γερμανό υπουργό Άμυνας: Ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ σε 5 με 8 χρόνια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θα μπορούσε να επιτεθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

«Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα… επομένως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να επιτεθεί ακόμη και σε μια χώρα του ΝΑΤΟ κάποια στιγμή», δήλωσε ο Πιστόριους στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (19/1).

Παρόλο που μια ρωσική επίθεση δεν είναι πιθανή «προς το παρόν», ο υπουργός πρόσθεσε: «Οι ειδικοί μας αναμένουν μια περίοδο πέντε έως οκτώ ετών, κατά την οποία αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό».

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχητικές αυτές δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, που αποκάλυπταν σενάριο «Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου» στην Ευρώπη.

Μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, η Ρωσία αύξησε την επιθετική ρητορική της εναντίον ορισμένων γειτόνων της, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, οι οποίες είναι όλες μέλη του ΝΑΤΟ, και της Μολδαβίας, ωθώντας κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους στον τομέα της άμυνας να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο μιας μείζονος σύγκρουσης, σύμφωνα με το Politico.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής των εθνικών αρχηγών του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρόμπ Μπάοουερ, δήλωσε ότι η στρατιωτική συμμαχία αντιμετωπίζει «τον πιο επικίνδυνο κόσμο εδώ και δεκαετίες» και κάλεσε για έναν «πολεμικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αρχιστράτηγος της Σουηδίας Μάικλ Μπαιντέν, κάλεσε ομοίως τους Σουηδούς να «προετοιμαστούν ψυχικά» για πόλεμο, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Καρλ Όσκαρ Μπόλιν προειδοποίησε επίσης, ότι «ο πόλεμος μπορεί να έρθει στη Σουηδία».

Ο Πιστόριους υποστήριξε στη συνέντευξή του, ότι οι σουηδικές προειδοποιήσεις ήταν «κατανοητές από σκανδιναβική σκοπιά», προσθέτοντας ότι η Σουηδία αντιμετωπίζει «μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση», δεδομένης της εγγύτητάς της με τη Ρωσία. Επίσης, δεν αποτελεί ακόμη μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, περιμένοντας έγκριση από την Τουρκία και την Ουγγαρία για να ενταχθεί.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε ξανά με τον κίνδυνο και να προετοιμαστούμε – στρατιωτικά, κοινωνικά και όσον αφορά την πολιτική άμυνα», προειδοποίησε επίσης ο Πιστόριους.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία στα επόμενα 20 χρόνια»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter