Δήμαρχος Σαρωνικού: Ισχυρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία η δίωξη Βαξεβάνη

Δήμαρχος Σαρωνικού: Ισχυρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία η δίωξη Βαξεβάνη

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει με δήλωσή του στο documentonews.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου σχετικά τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου. Ο κ. Φιλίππου επισημαίνει ότι πρόκειται για διώξεις με «πολιτική σκοπιμότητα» κατά των δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν «σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου Novartis στη χώρα μας». Όπως αναφέρει, οι διώξεις αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα «στην ελευθεροτυπία και στο αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη για ενημέρωση».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου:

«Η ποινική δίωξη των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου επειδή ερεύνησαν σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου Novartis στη χώρα μας αποτελεί ισχυρότατο πλήγμα στην ελευθεροτυπία και στο αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη για ενημέρωση.

Πρόκειται για μια δίωξη με πολιτική σκοπιμότητα, μια δίωξη υποκινούμενη. Οι δυο δημοσιογράφοι διώκονται, επειδή έκαναν το καθήκον τους και συνέβαλαν με τα ρεπορτάζ τους στην αποκάλυψη ιδιαιτέρως ενοχλητικών πτυχών του σκανδάλου Novartis για πολιτικά πρόσωπα, την ίδια ώρα που οι υπεύθυνοι ακόμα δεν έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ένα τέτοιου διαμετρήματος σκάνδαλο που ζημίωσε τους πολίτες της χώρας μας είναι δηλωτικός μιας καθεστωτικής νοοτροπίας που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Μόνον στην Ελλάδα το σκάνδαλο μετατρέπεται σε σκευωρία και οι θύτες σε θύματα. Με μόνη και αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, στις εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζονται όσα δυσάρεστα διακρίνουν το επίπεδο της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα, το οποίο ολοένα και ολισθαίνει στις χαμηλότερες βαθμολογίες του σχετικού δείκτη για την Ενωμένη Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.

Όλα αυτά αποτελούν ένα θλιβερό θέαμα για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αποστρέφονται τα περισσότερα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην αντικειμενική ενημέρωση καταστρατηγείται ανερυθρίαστα, ενώ όπως μαρτυρά η δίωξη των δημοσιογράφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο της Novartis, παρεμποδίζεται συστηματικά η ανάδειξη της αλήθειας.

Είναι ενδεικτικό της ηθικής κατάπτωσης που σημειώνει η διακυβέρνηση της ΝΔ, όταν αναθέτει η ίδια σε έναν ανεξάρτητο θεσμό όπως είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να διώξει λειτουργούς της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Τούτο συνιστά πραγματικό χτύπημα στην καρδιά της ελευθεροτυπίας, αλλά και ευθεία βολή στον πυρήνα της δημοκρατίας.

Όταν μια κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη για το πολιτικό της όφελος, τότε είναι βέβαιο πως έχει αρχίσει για αυτήν, η αντίστροφη μέτρηση. Το τεράστιο κύμα στήριξης της προοδευτικής κοινωνίας μας έχει ήδη συνταράξει τα θεμέλια αυτής της άθλιας επινόησης και επίθεσης στην ελεύθερη δημοσιογραφία. Η πηγαία κοινωνική εναντίωση στην προσπάθεια φίμωσης της αδέσμευτης ενημέρωσης είναι μόνον η αρχή.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter