Δήμαρχος Σπάρτης: Το 2007 στην Ηλεία είχαμε κατέβει με τσάντες και αποζημιώναμε τον κόσμο

Δήμαρχος Σπάρτης: Το 2007 στην Ηλεία είχαμε κατέβει με τσάντες και αποζημιώναμε τον κόσμο

Πριν λίγες ημέρες στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού ακούστηκαν διάφορα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα.

Σε ένα βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» … συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανό και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί γελάνε…

Γελάνε με τις πρακτικές που ακολούθησε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς και είχε καταστραφεί, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια μετά να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, γιατί τότε οι πολιτικοί μοίρασαν «καθρεφτάκια και γυαλιστερές πέτρες» σε ιθαγενείς και μη και ποτέ δεν έκαναν ένα ουσιαστικό έργο για τον τόπο, την ανάπτυξη και την στήριξή του.

«Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», ακούγεται να λέει ο κ. Λιβανός.

Ο θάνατος των ανθρώπων και η καταστροφή ενός τόπου, είναι εποποιία…

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας συνυπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο την εκεχειρία της Αρχ. Ολυμπίας με την αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στον τόπο που το 2007 κάηκε και αποζημίωσε για να μη χαθούν οι εκλογές. Επίσης πριν μερικές εβδομάδες ήρθε σε συμφωνία με το ΦΟΔΣΑ Ηλείας για να δεχθεί το Εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων τα σκουπίδια του δήμου του…

Να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, παρότι μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου είχε προγραμματίσει την κάθοδό του στην Ηλεία, την ακύρωσε καθώς την ίδια ημέρα θα επισκεπτόταν το νομό η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Αλλά ούτε το επόμενο διάστημα επισκέφθηκε την περιοχή όπως επιβαλλόταν, αλλά δεν το έκανε και σε καμία άλλη καταστροφή που έχει υποστεί η Ηλεία από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συγκεκριμένη συζήτηση εκθέτεί τόσο τον κ. Δούκα, όσο και τη Νέα Δημοκρατία και αναδεικνύει περίτρανα πως η πολιτική ευθύνη απουσιάζει. Με αποζημιώσεις, με “ζεστό χρήμα” αγοράζονται ψήφοι και συνειδήσεις και κερδίζονται εκλογές ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτές θεωρούνται χαμένες.

Και η συζήτηση αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά το «επιτελικό χάος» της «Ελπίδας», του αποκλεισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, που 2000 ευρώ αποζημίωσης θα απαλύνουν την οργή και την ταλαιπωρία που βίωσαν…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.ilialive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter