Δήμαρχος Τεμπών: «Τα τρία πρώτα βαγόνια εξαϋλώθηκαν» (Video)

Δήμαρχος Τεμπών: «Τα τρία πρώτα βαγόνια εξαϋλώθηκαν» (Video)

«Τα τρία πρώτα βαγόνια, η πρώτη θέση, το κυλικείο που είναι στη μέση και το επόμενο βαγόνι… δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια», ανέφερε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης στο Mega, για το σοκαριστικό δυστύχημα στα Τέμπη, λόγω της σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών.

«Ήταν κάτι τραγικό. Ευτυχώς που δεν έγινε μετά από δύο χιλιόμετρα, μέσα στις σήραγγες. Εκεί θα είχαμε πιο τραγικά γεγονότα. Φανταστείτε τι θα γινόταν», σημείωσε ο δήμαρχος, επαινώντας τις προσπάθειες των επιβατών στις πρώτες επιχειρήσεις εντοπισμού ανθρώπων μέσα στα συντρίμμια.

«Δεν μπορώ να σας μεταφέρω με λόγια το τι ζούμε εδώ. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίναν και βοηθούσαν μέχρι να έρθουν τα λεωφορεία. Κάποια παιδιά ήταν χαμένα γιατί δεν ήξεραν που είναι. Με ρωτούσαν “που βρισκόμαστε για να πω στους γονείς μου που είμαι”. Το τρένο είχε 346 άτομα που έφυγαν από τον σταθμό της Λάρισας, συν δύο οι μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

«Ξέραμε τι μας γίνεται. Τα τρία πρώτα βαγόνια, η πρώτη θέση, το κυλικείο που είναι στη μέση και το επόμενο βαγόνι… δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Είναι πολύ δύσκολο να επέζησε κάποιος, όχι από το χτύπημα. Μου είπε ένας πυροσβέστης ότι οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κυμαίνονταν από τους 1.200 έως τους 1.500 βαθμούς. Ψάχναμε ανθρώπους στα χωράφια, βρήκαμε ανθρώπους πεταμένους 30 μέτρα μακριά», υπογράμμισε ο κ. Μανώλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter