Δήμαρχος Βύρωνα στο documentonews.gr για το Θέατρο Βράχων: Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση, ο χώρος ανήκει στους πολίτες

Δήμαρχος Βύρωνα στο documentonews.gr για το Θέατρο Βράχων: Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση, ο χώρος ανήκει στους πολίτες
Ο κ. Γρηγόρης Κατωπόδης μίλησε στο documentonews.gr, για την απόφαση του Αρείου Πάγου να κατοχυρώσει έκταση 104 στρεμμάτων στο Λόφο Κοπανά– πολύτιμη για τους κατοίκους του Βύρωνα και για την πόλη της Αθήνας- σε ιδιώτες.

Με πρόσφατη απόφασή του (την Δευτέρα) ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, κατοχυρώνοντας σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων, αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής.

Επισημαίνεται πως εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δήμοι θα πρέπει να παραιτηθούν από την έκταση που σήμερα φιλοξενεί τα δύο θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων άθλησης και ψυχαγωγίας. Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, μίλησε στο Documento για αυτή την αρνητική εξέλιξη, αλλά και για τα επόμενα βήματα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα από τον Άρειο Πάγο γιατί με αυτόν τον τρόπο ο χώρος παραδίδεται σε ιδιώτες. Περιμένουμε να μελετήσουμε και αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης», είπε ο κ. Κατωπόδης και πρόσθεσε πως ο Δήμος και οι κάτοικοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση. «Ο χώρος αυτός», εξηγεί, «είναι αναγκαίος και απαραίτητος τόσο για τους συμπολίτες μου τους Βυρωνιώτες, όσο και για όλη την Αθήνα, καθώς εκεί στεγάζεται το Θέατρο Βράχων, γήπεδα ποδοσφαίρου, χώροι αναψυχής για περπάτημα και πολλές άλλες δραστηριότητες. Μαζί με τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού θα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση μία λύση για το θέμα με όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας».

Ο δήμαρχος Βύρωνα εκτιμάει πως θα υπάρξει κινητοποίηση και από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση και με την κυβέρνηση. «Πρέπει το επόμενο διάστημα να συζητήσουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε από την ανάγκη αυτοί οι χώροι να ανήκουν στον λαό και στην κοινωνία. Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο να περάσει ο χώρος στο δημόσιο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα δασικός. Θεωρώ πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε», δηλώνει.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα πάντως τόνισε στο documentonews.gr, ότι υπάρχει προφορική διαβεβαίωση όλων των πολιτικών κομμάτων – και της Νέας Δημοκρατίας – ότι θα σταθούν στο πλευρό των πολιτών και του Δήμου σε αυτή τη δίκαιη διεκδίκηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter