Δημήτρης Κουτσούμπας στο debate: Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας στο debate: Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΚΚΕ

Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΚΚΕ ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην τηλεμαχία. Απέρριψε τις αιτιάσεις πολιτικών αντιπάλων του ότι  προβάλλει  το ΚΚΕ  και ακούγονται ωραία αλλά είναι ανεφάρμοστα. «Ανεφάρμοστα είναι για όσους υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο», αντέτεινε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν είναι ανεφάρμοστα, πρόσθεσε, όταν αυτά σχετίζονται με το να υπηρετείς τους παραγωγούς του πλούτου, τον ελληνικό λαό. και συμπλήρωσε: «Ανεφάρμοστο, για παράδειγμα, δεν είναι σήμερα τα φορολογικά έσοδα να προέρχονται κατά 95% από τον εργαζόμενο λαό, από τα φτωχά στρώματα και το 5% μόνο να προέρχεται από το μεγάλο κεφάλαιο, από τους λίγους», αντέτεινε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, τονίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ έχει ένα τέτοιο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο είναι ρεαλιστικό και μοναδικά εφαρμόσιμο αν το δούμε από τη σκοπιά της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού, επεσήμανε ότι « όλα τα άλλα κόμματα στα προγράμματά τους μιλάνε για τα ματωμένα πλεονάσματα, για τους δημοσιονομικούς στόχους της ευρωπαϊκής εποπτείας». Οπως είπε όλα αυτά  προϋποθέτουν τουλάχιστον 350 άμεσα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για όποια κυβέρνηση βγει την επόμενη μέρα«που θα γονατίσουν ξανά τον ελληνικό λαό, που είναι γονατισμένος μια δεκαετία και βάλε τώρα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ενδεικτικά ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει προτάσεις και για άμεσα προβλήματα που αφορούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον κατώτερο μισθό, μια σειρά ζητήματα των φόρων, της φορολογικής μεταρρύθμισης. Και πρόσθεσε ότι αυτά τα σχέδια και προτάσεις νόμους «τα άλλα κόμματα, και δυστυχώς κόμματα της αντιπολίτευσης δε συζητώ για την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν τα ψήφισαν στη Βουλή, τα αγνόησαν, ενώ είναι πραγματικά φιλολαϊκά προγράμματα». Μάλιστα, σημείωσε ότι   ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ή άλλα κόμματα ψήφισαν το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, νόμοι ενάντια στη φορολογία, τη φοροληστεία του λαού, για αύξηση του κατώτερου μισθού, για επαναδιαπραγμάτευση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, «δεν ψηφίστηκαν ενώ θα μπορούσαν».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας στο debate για εξωτερική πολιτική: Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν λαό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter