Δημήτρης Κουτσούμπας: Το δίλημμα στις εκλογές θα είναι αντιλαϊκή κυβέρνηση ή δυνατός λαός

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το δίλημμα στις εκλογές θα είναι αντιλαϊκή κυβέρνηση ή δυνατός λαός

«Το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία στο Κιλκίς.

«Ακόμη και πίσω από την αντιπαράθεση περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, κρύβονται οι εκβιασμοί όλων τους απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας.Τέσσερα χρόνια, μια χαρά συνέπρατταν σε κρίσιμα ζητήματα και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του ‘μονομάχου’, ίσως ενόψει και των αποκριών. Ο δε Τσίπρας εξαγγέλλει την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή παραμονές των εκλογών, ενώ όλη την προηγούμενη τετραετία ψήφιζε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Ο λαός μια επιλογή έχει. Να απορρίψει τους εκβιασμούς, να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

«Η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαλαντέρ το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί το ίδιο αντιλαϊκή είναι κάθε κυβέρνηση που κινείται στις ράγες του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» συμπλήρωσε ο ίδιος και εξήγησε πως η επόμενη κυβέρνηση «θα είναι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, παρά τις διαφορές τους, γράφουν με μεγάλα γράμματα:

-την υλοποίηση των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης,

-της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης,

-των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας».

Είπε επίσης ότι κάθε εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έρχεται με την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων, νέων αντιλαϊκών νόμων, όπως ακριβώς και την περίοδο των µνηµονίων και έφερε ως παράδειγμα τέτοιου προαπαιτούμενου τους χιλιάδες πλειστηριασμούς σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Είπε, ακόμα, ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει «θα ζητήσει ‘λευκή επιταγή’ από το λαό για να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αµερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, σχέδια που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, ενώ μεγαλώνουν τους κινδύνους για το λαό μας».

«Όσο για τις δήθεν απαντήσεις του Μητσοτάκη στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές του Ερντογάν, για το ‘ποιος θα έρθει νύχτα’, αυτές δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα παζάρια υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γίνονται μέρα και προετοιμάζουν επικίνδυνους συμβιβασμούς και διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ακόμη ότι το ΚΚΕ «αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα και για κάθε λαϊκό πρόβλημα επειδή δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ, στην καπιταλιστική εργοδοσία, στην εξουσία του κεφαλαίου, επειδή αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης και τη λογική των «αντοχών της οικονομίας», επειδή δεν δέχεται να δέσει τα χέρια του στο πλαίσιο μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης».

«Γι’ αυτό τον λόγο και μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που αφορά τόσο το σήμερα, τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του λαού, όσο κυρίως την προοπτική, με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter