«Δημοκράτες»: Το νέο κόμμα Λοβέρδου με κεντροδεξιά ατζέντα και… βίντεο από τον Έβρο

«Δημοκράτες»: Το νέο κόμμα Λοβέρδου με κεντροδεξιά ατζέντα και… βίντεο από τον Έβρο

Και εγένετο κόμμα Λοβέρδου που φιλοδοξεί να δώσει το «παρών» στις ευρωεκλογές. Το όνομα του κόμματος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου είναι «Δημοκράτες», έχει κεντροδεξιά ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, στοχεύει στο χώρο του φιελελεύθερου κέντρου. Οπως ο ίδιος έχει επισημάνει, φιλοδοξεί να καλύψει το πολιτικό πεδίο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει το “παρών” στις ευρωεκλογές.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στις 5 Ιουλίου 2023 παραιτήθηκε απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετείχε και επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Τότε επεσήμανε ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι αμιγώς πολιτικοί και ότι τους εξέθεσε «με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή» προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν είχε προκαλέσει έκπληξη η παοχώρησή του από τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ήταν συχνές οι διαφοροποιήσεις του από την επίσημη γραμμή ενώ στην εσωκομματική γεωγραφία τοποθετούνταν στις φιλοΝΔ δυνάμεις και κυρίως στις αντιΣΥΡΙΖΑ.
Το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024 ανακοίνωσε επίσημα, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος από τον Εβρο, τη δημιουργία νέου κόμματος με όνομα “Δημοκράτες”.

Στον προσωπικό του λογαριασμό το X (πρώην twitter) ανάφερε τα εξής:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter