Δημοκρατικός έλεγχος; Αντε γεια!

Δημοκρατικός έλεγχος; Αντε γεια!

Ο φουκαράς ο Κουρτς πίστεψε ότι αντιγράφοντας τις μεθόδους του «μεγάλου αδερφού» Κυριάκου θα κατάφερνε να γίνει ένας μικρός Μητσοτάκης και να τη βγάλει καθαρή. Ελα όμως που το knowhow για τη συνεχή και αποδοτική ανθοφορία της αδιαφάνειας και της χειραγώγησης έχει αναγκαίο προαπαιτούμενο τη διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος.

Ε λοιπόν εκεί στην Αυστρία τα «ζιζάνια του κακού» –ο κοινοβουλευτικός έλεγχος με λογοδοσία και η δικαστική διερεύνηση καταγγελιών– εξακολουθούν και λειτουργούν και δεν αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να μακροημερεύσουν τα «άνθη του καλού» για τον μικρότερο, όπως συμβαίνει με τον «μεγάλο αδερφό» του, γι’ αυτό και ο Κουρτς «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη… ελεγχόμενος».

Αντίθετα, στη χώρα της Μητσοτακιάδας, παρότι όλα γίνονται εμφανώς καθεστωτικά και λουσμένα στο φως, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η λειτουργία του δημοκρατικού ελέγχου πραγματώνεται με τον επιθετικό προσδιορισμό «κατ’ επίφαση».

Ταΐζει ο Πέτσας με δεκάδες εκατομμύρια τα ΜΜΕ για να λιβανίζουν το επιτελικό γκουβέρνο του Μαξίμου μεταδίδοντας κοινωνικά μηνύματα που οφείλουν να προβάλλουν δωρεάν;

Η απάντηση είναι ότι η κατανομή έγινε από… ιδιωτική εταιρεία με «κανόνες αγοράς», δηλαδή «άντε γεια»!

Ο Λουδοβίκος δίνει εντολές στραγγαλισμού και οικονομικού αφανισμού κάθε ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφικής φωνής;

Η απάντηση είναι να σέρνονται στα δικαστήρια οι δημοσιογράφοι με αγωγές και μηνύσεις, γιατί οι αποκαλύψεις είναι συκοφαντικές και «δολοφονία χαρακτήρος» της συζύγου του Λουδοβίκου, δηλαδή «άντε γεια»!

Ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την εξέταση των καταγγελιών από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που «αντικείμενό της είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και επί των ΜΜΕ, καθώς και η επεξεργασία προτάσεων που συμβάλλουν στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής»;

Η («δημοκρατική») απάντηση της πλειοψηφίας είναι «όχι», δεν υπάρχει ανάγκη, όλα είναι καλώς καμωμένα, δηλαδή «άντε γεια»!

Επιβάλλεται από την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη η διερεύνηση των καταγγελιών που βοούν από μακριά και αφορούν τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Η απάντηση είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με καταγγελίες όταν έχει να εξετάσει μια σειρά από επείγοντα θέματα, ας πούμε τα αναδρομικά των δικαστών ή τις «παράνομες» απεργίες των εκπαιδευτικών κατά της Κεραμέως, δηλαδή «άντε γεια»!

Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (με όλη την αντιπολίτευση) αποτελεί μεγάλη πύρρειο νίκη, που θα μπορούσε να περιγραφεί με τη φράση: «Τα δημοκρατικά υπερκέρδη από τη ρηγμάτωση του καθεστώτος».

Εις επίρρωση, γράφει το σαμαρικό Antinews:

«Μόλις ο Τσίπρας, με αφορμή την παραίτηση Κουρτς, ζήτησε να γίνει εξεταστική (υποστηριζόμενος από σύσσωμη την αντιπολίτευση) για διερεύνηση της εν Ελλάδι χειραγώγησης ΜΜΕ προς λιβάνισμα και αποθέωσης μέσω βορειοκορεατικών δημοσκοπήσεων, τι λέτε ότι έκανε για να του απαντήσει; Αντεπιτέθηκε με μια νέα –τσακωμένη με την αλήθεια– δημοσκόπηση, η οποία του έδινε μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που πήρε το ’19».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter