Δήμος Αλίμου: Προσωρινή απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά μετά τις 11 το βράδυ

Δήμος Αλίμου: Προσωρινή απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά μετά τις 11 το βράδυ

Μέτρα κατά την εκτεταμένης ηχορύπανσης παίρνει ο Δήμος Αλίμου και από την Τετάρτη απαγορεύει τη μουσική κατά τις νυχτερινές ώρες στα καταστήματα εστίασης  από τις 11 μ.μ. και μετά.  Έτσι, όποιο κατάστημα συνεχίζει να βάζει μουσική θα κρίνεται ως παράνομη πράξη και θα ειδοποιείται η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Κονδύλη, το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύσει έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, το οποίο αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε από τον Δήμο ούτε και από την κοινωνία της πόλης. «Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο ‘’Γκάζι”, ούτε σε ‘’Φαληράκι” ή ‘’Λαγανά”» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για ‘’Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην -κλασική- Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λ.π. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και τη μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας. Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα.

Η Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί, ώστε να οδηγεί στο αυτόφωρο τους παραβάτες. Μετά τις τρεις παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά, αν και είναι βέβαιο ότι οι καταστηματάρχες θα προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να παραμείνουν ανοιχτά».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το παραπάνω ωράριο της μουσικής θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ως και τις 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με τη συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter