Δήμος Αθηναίων: Παράταξη καταγγέλλει συγκάλυψη σε υπεξαίρεση 81.400 ευρώ από Σχολική Επιτροπή (έγγραφα)

Δήμος Αθηναίων: Παράταξη καταγγέλλει συγκάλυψη σε υπεξαίρεση 81.400 ευρώ από Σχολική Επιτροπή (έγγραφα)

Επιχείρηση συγκάλυψης σε υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού από την Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας της 1ης Διαμερισματικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων καταγγέλλει η δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ του δήμου, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη «υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δικαστική έρευνα» καθώς το ζήτημα αποκαλύφθηκε στις 4/1/2020. Και επισημαίνει ότι «ειδικά μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής στις 22/6 να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό της ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ του 2020 βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανήκουστη προσπάθεια συγκάλυψης οικονομικού εγκλήματος σε βάρος των χρημάτων του δημοσίου, των πολιτών και των σχολείων!»

Τα στοιχεία

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή παραθέτει με ακρίβεια τα στοιχεία και καλεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καλαμπόκας, ο νομικός σύμβουλος του δήμου και ο κ. Αθανασάκης, πρόεδρος της ΣΕ καθώς και ο Κ. Μπακογιάννης ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Να σημειώσουμε εδώ, ότι μετά από επανειλημμένα γραπτά αιτήματα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα δόθηκε η κίνηση του λογαριασμού από τον οποίο έγιναν οι υπεξαιρέσεις.

Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν εμφανίζονται να διοχετεύονται προς τρεις λογαριασμούς, προς εταιρεία στοιχήματος, προς ένα λογαριασμό με τα διακριτικά sdf και προς λογαριασμό συγκεκριμένου προσώπου.

Η ΑΑΑ με την ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα εξής:

Ανάμεσα στις 23/12/2019 και 31/12/2019

Υπεξαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με διάφορες καταθέσεις και προωθήθηκαν προς τους λογαριασμούς αυτούς

Υπέρ sdf… συνολικά 3.500 ευρώ, υπέρ εταιρείας στοιχήματος συνολικά 38.500 ευρώ, υπέρ λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου συνολικά 36.000 ευρώ. Σύνολο 78.000 ευρώ

Επιστράφηκαν στις 31/12 η εταιρεία στοιχήματος εμφανίζεται να επιστρέφει ποσά συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία από τον λογαριασμό της ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ υπεξαιρέθηκαν το 2019 78.000 ευρώ, επιστράφηκαν 6.000 ευρώ και άρα εμφανίζει έλλειμμα 72.000 ευρώ.

Το έλλειμμα των 72.000 ευρώ καταγράφηκε στον οικονομικό απολογισμό της ΣΕ για την περίοδο από 20/11/2019-31/12/2019.

Ανάμεσα στην 1/1/2020 και 22/1/2020

Υπεξαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με διάφορες καταθέσεις και προωθήθηκαν προς τον λογαριασμό του συγκεκριμένου προσώπου 3.400 ευρώ
Επιστράφηκαν από τον λογαριασμό sdf… 1000 ευρώ και από λογαριασμό τρίτου που δεν αναφέρεται ο κάτοχός του στις κινήσεις λογαριασμού 32.500 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία υπεξαιρέθηκαν συνολικά 81.400 ευρώ, επιστράφηκαν 39.500 και άρα το 2020 όφειλε ο απολογισμός να κλείνει με έλλειμμα 41.900 ευρώ.

Αντί αυτού, ο οικονομικός απολογισμός που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καθώς και η οικονομική επιτροπή δείχνουν έλλειμμα 2.400 ευρώ και εξαφανίζουν με μαγικό τρόπο το υπόλοιπο, δεν αποτυπώνουν ούτε καν τις πραγματικές κινήσεις του λογαριασμού και αναφέρονται σε επιστροφή χρημάτων από λογαριασμό τρίτου χωρίς να αναφέρουν ποιος είναι ο λογαριασμός αυτός.

Αναδεικνύονται πολύ σοβαρές πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής που εποπτεύει τις σχολικές επιτροπές και κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία και απόπειρα συγκάλυψης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να φέρει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει αναλυτική παρουσίαση όλων των στοιχείων και να προχωρήσει άμεσα η δικαστική διαλεύκανση του ζητήματος.

Από τη μια η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων στα χρόνια των Μνημονίων και από την άλλη η διαχείριση των χρημάτων με μεγάλες παρακρατήσεις από τις σχολικές επιτροπές στραγγαλίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία. Ο δήμος όφειλε να απαιτήσει αύξηση της χρηματοδότησης και όχι να διαχειρίζονται τη φτώχεια, περικόπτοντας συνεχώς τα χρήματα που αποδίδουν στα σχολεία. Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή καλύπτει ακόμα και την υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την επιστροφή των χρημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας της 1ης ΔΚ!

Τα έγγραφα

 

Οικονομικός Απολογισμός 2020 ΠΕ 1ης ΣΕ

Οικονομικός Απολογισμός 2019 ΠΕ 1ης ΔΚ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter