Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία Δούκα για την εταιρεία «Ανάπλαση» – Ποιος κάνει τα έργα αφού δεν έχει συσταθεί;

Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία Δούκα για την εταιρεία «Ανάπλαση» – Ποιος κάνει τα έργα αφού δεν έχει συσταθεί;
Παράδοση - παραλαβή του Δήμου Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη στο νέο δήμαρχο Χάρη Δούκα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ένταση επικράτησε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, ανάμεσα στη δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση, για το ζήτημα της «Ανάπλασης Α.Ε.». Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανέφερε πως η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο, δεν δείχνει να έχει συσταθεί, να έχει Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει, αντίθετα η παλιά εταιρεία δείχνει να είναι ενεργή και αναρωτήθηκε ποιά από τις δύο εκτελεί έργα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.» που έκανε έργα στην πρωτεύουσα είχε πρόεδρο τον πρώην δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και μόλις αυτός έχασε τις εκλογές η εταιρεία καταργήθηκε με μια τροπολογία!

Στη θέση της ανακοινώθηκε η εταιρεία «Ανάπλαση Δημόσιων Χώρων Α.Ε.» από την οποία αποκλείστηκε η συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων η εταιρεία αυτή δεν έχει συστάθεί ακόμη, αλλά έργα συνεχίζονται. Αρα το ερώτημα είναι λογικό: «Ποιος κάνει τα έργα;».

Διαβάστε επίσης: Δούκας κατά Μπακογιάννη: «Εκδικητική η τροπολογία – Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της Αθήνας» (Video)

«Μέχρι και σήμερα, κατόπιν αναζήτησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Εταιρειών. Δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και να λειτουργεί», είπε αρχικά ο κ. Δούκας και συνέχισε:

«Αντιθέτως, η μέχρι πρότινος εταιρεία ‘’Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε” συνεχίζει τύποις τη λειτουργία της και το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει ενεργό. Μάλιστα έσπευσε να δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του έτους 2021 έως 11 Ιανουαρίου 2024. Τι ακριβώς γίνεται εδώ; Πώς δηλαδή τρέχουν σήμερα τα έργα, όταν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δημοσιεύσεις για να ολοκληρωθεί η σύσταση της εταιρείας ‘’Ανάπλαση Δημόσιων Χώρων Α.Ε.”; Έχει επισέλθει μια εταιρεία, που ακόμη δεν έχει αποκτήσει δημοσιότητα στις ισχύουσες συμβάσεις; Ποιός υλοποιεί τα έργα; Εσείς κ. Μπακογιάννη; Κάποιος άλλος; Γίνονται Διοικητικά Συμβούλια; Δεν πρέπει να μας ενημερώσετε αν συμμετέχετε σε κάποια Διοικητικά Συμβούλια και τι ακριβώς αποφασίζετε σε αυτά;

»Πώς δηλαδή συνεχίζουν τα έργα, που έχει αναλάβει η ‘’Ανάπλαση”, όπως αυτό της Βασιλίσσης Όλγας, όπου τα φώτα είναι κλειστά, μετά ανοίγουν, μετά ανοιγοκλείνουν και δεν ξέρει κανείς τελικά τι γίνεται; Τι ακριβώς έργα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, από ποιό Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί τελικά η κυβέρνηση έδειξε τόσο μεγάλη σπουδή να συστήσει μια εταιρεία, που όπως αποδεικνύεται, ούτε έχει συσταθεί, ούτε νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει, ούτε καν στο Μητρώο είναι; Η εταιρεία αυτή υλοποιεί έργα σήμερα στην Αθήνα, τα οποία είναι κρίσιμα».

Απάντηση Μπακογιάννη

Στην απάντησή του, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για «τοξικότητα»: « Δεν μπορεί όποτε ανοίγουμε κάποια θέματα, που δεν είναι της αρεσκείας της δημοτικής Αρχής, χωρίς καμία προσωπική αναφορά, η απάντηση να είναι μια τοξική επίθεση και να θυμόμαστε το φάντασμα της ‘’Ανάπλασης Α.Ε.”. Θέλω να θυμίσω πως ξεκινήσαμε από την ανήθικη υπόνοια, πως ό,τι έγινε με την ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” έγινε δήθεν για να μην γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Βαθιά προσβλητική επίθεση, αναίτια και απρόκλητα. Συνεχίσαμε μετά με έντεχνες διαρροές, πως αυτό έγινε, όχι γιατί δεν θέλαμε διαχειριστικό έλεγχο, αλλά γιατί δήθεν εγώ θέλω ή ζήτησα, να αναλάβω τη διοίκηση της εταιρείας. Φτάσαμε στο σημείο, όταν ετέθη στον δήμαρχο αυτό σε τηλεοπτική συνέντευξη, να μην το διαψεύσει.

»Και τώρα ακούμε ότι η ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στην πόλη και αναρωτιέται η δημοτική Αρχή, με ποιόν συνεργάζεται για τα έργα. Δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά εντός του 2024, ξέρω ότι έχω θέσει την παραίτησή μου στη διάθεση των αρμοδίων και περιμένω να ολοκληρωθεί η μετάβαση».

Διαβάστε επίσης: Συμφωνητικό 5 εκατ. ευρώ πριν την εκπνοή της προεδρίας Μπακογιάννη – Στον εισαγγελέα η υπόθεση της Ανάπλασης ΑΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter