Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ

Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ

Σε ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ στο Παγκράτι, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ».

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, τη συνέχιση της λειτουργίας του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ. Η άρρηκτη σχέση όλων των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα των τοπικών κοινωνιών, αναγνωρίζεται από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ισχύον δε Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε να γίνει άμεσα κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αντιμετώπιση του ιστορικού κινηματογράφου του Παγκρατίου ως ενιαίου συνόλου για να αποτραπεί η κατεδάφισή του και η οικοδόμηση οποιοδήποτε άλλου κτιρίου, να αποτραπεί η πολεοδομική υποβάθμιση της περιοχής και να χαρακτηριστεί διατηρητέα η χρήση και της χειμερινής αίθουσας, πέρα από το θερινό τμήμα του, μεριμνώντας για τη θεσμική προστασία του ως χώρο πολιτισμού, όπως άλλωστε αυτό είχε εξασφαλιστεί με την υπουργική απόφαση του 1997, με την οποία κρίθηκαν διατηρητέοι 47 θερινοί κινηματογράφοι της πόλης».

Διαβάστε επίσης:

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter