Δήμος Φυλής: «Είμαστε συνεργάτες και όχι υπηρέτες του Υπουργείου Παιδείας»

Δήμος Φυλής: «Είμαστε συνεργάτες και όχι υπηρέτες του Υπουργείου Παιδείας»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, επιδίδει πρωτοφανή αδιαλλαξία απέναντι στις τεκμηριωμένες θέσεις του Δήμου Φυλής αναφορικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής
επανακαθορίζοντας κατά τρόπο απαράδεκτο, τα όρια του 4ου, του 9ου και του 11ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων και δηλώνοντας «ότι δεν πρόκειται να μεριμνήσει για την εξασφάλιση στέγης στην προσχολική αγωγή» σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του Δήμου. Η αντίδραση ή μάλλον η αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Φυλής με στόχο την ικανοποίηση των μαθητικών αναγκών και εξαναγκάζοντας των τελευταίο σε κλείσιμο των σχολικών μονάδων. «Ο Δήμος διέθεσε χρήματα για να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές μετακινούμενοι σε μεγάλη απόσταση και μάλιστα κατά μήκος της πολυσύχναστης Λεωφόρου Φυλής», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

«Είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπόψη από τον κο Κάππο (Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας) οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος προχώρησε στην ανέγερση του νέου σχολείου και μάλιστα με δικούς του πόρους. Δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει για τον ανακαθορισμό των ορίων, πριν αρχίσει τις εγγραφές και το μάθαμε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς. Δουλεύουμε σκληρά για την ανέγερση και συντήρηση των σχολείων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να παριστάνουμε τους θεατές στη λήψη λαθεμένων αποφάσεων που δε σέβονται στους συνδημότες μας και τα παιδιά τους» αναφέρει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στο σχετικό κείμενο – καταγγελία για να κλείσει λέγοντας πως: «ο Δήμος είναι συνεργάτης και όχι υπηρέτης των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter