Αντί για μαζικές προσλήψεις, ετοιμάζουν πογκρόμ απολύσεων στα νοσοκομεία

Αντί για μαζικές προσλήψεις, ετοιμάζουν πογκρόμ απολύσεων στα νοσοκομεία

Καθημερινά μετράμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 60 και 70 τελευταία σε ημερήσια βάση. Τα κενά και οι τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό είναι παραπάνω από εμφανή, ειδικά με αρκετές εκατοντάδες υγειονομικών εκτός μάχης λόγω νόσησης. Αλλά η κυβέρνηση αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του νοσηλευτικού κινήματος και όχι μόνο δεν κάνει νέες προλήψεις, αλλά ετοιμάζεται εντατικά να απολύσει περίπου 6.500 υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ακόμα και αυτούς που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους αφού νόσησαν.

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Υγείας για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου και παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ είναι ανατριχιαστικά.

Ο Θάνος Πλεύρης και η κυβέρνηση βέβαια είχαν δείξει τις προθέσεις τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.

Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης!

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των υγειονομικών που πρόκειται να απολυθούν. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οχτάμηνες οι τρίμηνες συμβάσεις. Δηλαδή και χιλίαδες απολύσεις και ελαστική εργασία!

Τα αιτήματα των υγειονομικών

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινούνται τα αιτήματα των υγειονομικών αλλά και πολλών άλλων σωματείων και συνδικάτων έστω και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αιτήματα που έχουν διατυπωθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2020.

– Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων.

– Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να αρθούν οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών και να επιστρέψουν άμεσα με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν.

– Άμεση επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.

– Άνευ όρων και άνευ αποζημίωσης επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται με το σύνολο των δομών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών ΜΕΘ και για covid και για non-covid ασθενείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter