Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Πέμπτης το ΦΕΚ, βάσει του οποίου ξεκινά η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το κείμενο του ΦΕΚ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξουσιοδοτούνται για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (Covid 19).

«Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στο σχετικό ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επίταξης με την αποστολή των σχετικών «φύλλων επιστράτευσης» απαιτούνται περίπου 48 ώρες με όποιον τυχόν αρνείται να συμμορφωθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter