Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή βρίσκει η πλειοψηφία τα μέτρα στήριξης για ρεύμα και καύσιμα

Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή βρίσκει η πλειοψηφία τα μέτρα στήριξης για ρεύμα και καύσιμα

Έντονη είναι η δυσπιστία αναφορικά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι τα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος βοηθούν λίγο ή καθόλου στην αναχαίτιση των ανατιμήσεων.

Συγκεκριμένα, έντονη είναι η δυσπιστία αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση σχετικά με τα οικονομικά περιθώρια για μείωση τους ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με 68% όσων απαντούν στη δημοσκόπηση λέει ότι υπάρχουν και μόλις 11% εκτιμά ότι πράγματι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Δημοσκόπηση Alco

Το 66% των ερωτηθέντων τονίζουν επίσης ότι τα μέτρα της κυβέρνησης βοηθούν λίγο ή καθόλου στην αναχαίτιση τω ανατιμήσεων. Ειδικότερα, το 35% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά».

Δημοσκόπηση Alco

Διαβάστε επίσης: Απλησίαστα τα καύσιμα – Πάνω από 2,24 η μέση τιμή της αμόλυβδης

Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της ακρίβειας, το 42% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ». Παράλληλα, 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

Δημοσκόπηση Alco

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter